Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Bueltatu zirenean, errazionamendua eta miseria. Estraperloan babarrunak, patatak... denetik ekartzen zuten. 12 urte zituenean, gurasoek denda ireki zuten, eta bera ere han egoten zen lanean. Estraperlokoa zen ia dena. Bretxara joaten ziren baserritarrak eta haiei erosten zieten, dendarako. Ogi beltza Lekeition ikusi zuen lehen aldiz.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Eskolarik ez gerra denboran
Lucio Urzelai Gantxegi (1922)
Bergara
-
Errazionamenduko haragia jasotzeko ilara
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Antzuolako Errotabarrira bidean Goardia Zibilekin topo
Joxe Mari Mujika Jauregi (1930)
Bergara
-
Frantziarako bidaiak eta estraperloa
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Gari bila Arabara
Kandido Aizpeolea Muñoa (1920)
Zerain
-
Belaontzitik erorirako ikatza biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia