Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Hizlaria(k): Mirentxu Agote Aramendi (1933) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuen goserik izan Mirentxuk. Azukrea, olioa, kontserba-latak... nola ezkutatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Ekonomia gerraostean
-
Gerrako galtzaileentzat lanpostu txarrenak
Jaione Isazelaia Igartua (1959)
Bergara
-
Janaria lapurtzeko beldurrez
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Errazionamendua
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerra garaian, patatak egunero
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Baserriko jeneroa estregatu beharra
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Errazionamendua eta estraperloa
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi
-
Errotak eta ogia
Txomin Usandizaga Murgiondo (1934)
Andoain
-
Ezkutuka lortu behar ogia
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio


