Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Hizlaria(k): Mirentxu Agote Aramendi (1933) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuen goserik izan Mirentxuk. Azukrea, olioa, kontserba-latak... nola ezkutatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa zaintzeko, mikeleteak
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Jangela sozialak
Miren Lore Ibazeta Solabarrieta (1936) Nekane Ibazeta Solabarrieta (1925)
Ondarroa
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Gerraostean zaku-prizkinekin nahastutako ogia
Gregori Ajuriagojeaskoa Loroño (1913)
Muxika
-
Ama beste etxe batzuetara lanera zer jan izateko
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Jeneroa entregatu behar udaletxean
Jesus Barandika Berrojalbiz (1921) Feli Goikoetxea Enbeita (1930)
Muxika
-
Gerraosteko miseria garaia
Mari Carmen Lasa Odriozola (1929)
Beasain
-
Kupoa eta estraperloa
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Tolosako Arzabalza papeleran lanean
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia