Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Hizlaria(k): Mirentxu Agote Aramendi (1933) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuen goserik izan Mirentxuk. Azukrea, olioa, kontserba-latak... nola ezkutatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Ekonomia gerraostean
-
Gerra-osteko egoera; garia eta artoa entregatu beharra
Manuel Iraola Goenaga (1926)
Bidania-Goiatz
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gariaren inguruko lanak
Hilario Garmendia Garmendia (1932)
Baliarrain
-
Bueltan senarrak lanik ezin bilatu
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria
-
Karlistek banatzen zituzten errazionamenduko elikagaiak
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Irina lortzeko zailtasunak
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Estraperloa II: Tolosatik
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Gibel-lapikoa gonapean ezkutatu
Ali Goiti Agirre (1926)
Mañaria