Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Hizlaria(k): Mirentxu Agote Aramendi (1933) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuen goserik izan Mirentxuk. Azukrea, olioa, kontserba-latak... nola ezkutatzen zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Ekonomia gerraostean
-
Aranora lehenengoz joan zenekoa
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Gerra ostean esnearen ordez ura; "morokillua"
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Zuaznabarreko errotako amona
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Errazionamendua
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendu bila dendetara
Iñaki Alkiza Laskibar (1933)
Donostia
-
Estraperloa egitea errazena...
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Hamabi urterekin Galarditarren dendara lanera
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria