Taloa egunero
Hizlaria(k): Juliana Begiristain Auzmendi (1928) Herria: Ataun (Gipuzkoa)
Taloa egunero jaten zuten, bi edo hiru aldiz egunean. Errota hurbil zuten, Aiako partean, Kasetatik gora. Ogia hamabostean behin egiten zuten. Goserik ez zuten pasatu
Informazio gehiago: Taloa egunero
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean goserik ez
Pedrotxo Urizberea Emazabel (1922)
Donostia
-
Bisigua Hendaiara eramaten, ezkutuan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Errazionamendua
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Gose garaian, errotak itxita eta errazionamendua
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Aitari loteria tokatu zitzaionekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Baserriko janaria, gosea eta kontrabandoa
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain
-
Baserritarrei dena errekisatzen zieten
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara