Taloa egunero
Hizlaria(k): Juliana Begiristain Auzmendi (1928) Herria: Ataun (Gipuzkoa)
Taloa egunero jaten zuten, bi edo hiru aldiz egunean. Errota hurbil zuten, Aiako partean, Kasetatik gora. Ogia hamabostean behin egiten zuten. Goserik ez zuten pasatu
Informazio gehiago: Taloa egunero
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa II: Tolosatik
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Gerra garaian estraperloari esker zapatak egiten
Margarita Arana Urzelai (1925)
Aramaio
-
15 kintal entregatu beharrean hiru
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Gerra osteko urrearen kontrabandoa
Fernando Echebarría Unamuno (1927)
Eibar
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Txekorrak isilpean hiltzen, etxean
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Estraperlo garaian aguazilarekin kontuz
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra osteko miseria gogorra
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria