Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Etxean 6 ziren: gurasoak, 3 seme-alaba eta osaba bat. Janari gutxi zegoen garaian, aita eta osaba Lezora joaten ziren txirla bila. Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Eibarko damaskinatuaren urte goxoak
Fernando Echebarría Unamuno (1927)
Eibar
-
Gerraosteko gosea
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Irin-zakuak trenetik bota inork ez konfiskatzeko
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gerra osteko miseria
Tere Arregi Letamendi (1932)
Arrasate
-
Estraperloa eta errazionamendua
Maritxu Maiztegi Arregi (1929)
Oñati
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Arraina nahiko libre, haragia kontrolatuta
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria