Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Etxean 6 ziren: gurasoak, 3 seme-alaba eta osaba bat. Janari gutxi zegoen garaian, aita eta osaba Lezora joaten ziren txirla bila. Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Ekonomia gerraostean
-
Kaletarrak baserrietara eskean
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Emakumeak ez zuten erretzen ezta tabernatan sartu ere
Mari Ardanza Azkarate (1927)
Durango
-
Gerraostean Eibarrera itzulera
Asun Anguera Illarramendi (1928)
Eibar
-
Umetan erizain; garaiko janariak
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Errazionamenduaren beharrik ez Eguzkitzan
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Errazionamendua, estraperloa eta erregistroak
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Errazionamenduko janaria banatzeak ematen zituen lanak
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Gerrako umezurtz eta alargunak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa