Goserik ez, baina nahi beste ere ez
Hizlaria(k): Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errazionamendua, gose garaia. Pentsua eta algarrobak ere jan izan ditu. Katuak Muntora eramaten zituzten; izebak prestatzen zien untxia zelakoan. Bera-Beran taloak egiten zituzten. Aitak arrandegian egiten zuen lana, Pasaian.
Informazio gehiago: Goserik ez, baina nahi beste ere ez
Ekonomia gerraostean
-
Medikua zaldian etxeraino
Joxe Luix Arzallus Lizarralde (1929)
Errenteria
-
Txerria isilka hil behar
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Errazionamendua ezagutu zuen Juakinak
Juakina Gaztelumendi Urdanpilleta (1940)
Lezo
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Garia entregatzeko pasatako komeriak
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Errotan beti ez berri onak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Ogi zuria Frantziatik
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia