Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Hizlaria(k): Juan Berezibar Ibabe (1930) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Baba gorriak egunero jaten zituzten aste barruan; eta, igandeetan, garbantzuak okela zati batekin. Kalean baino gose gutxiago izan zuten baserrian. Baratzetik lapurtu izan zizkieten barazkiak. Gerragatik etxetik irtenarazi zituztenean, ondo jan zuten.
Informazio gehiago: Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Arraina Hendaian saltzen, ezkutuan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Gerra osteko errazionamendua eta estraperloa
Joxe Migel Elduaien Emazabel (1934)
Hondarribia
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Riojano
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Olur litografia eta gizarte zerbitzuak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola