Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Hizlaria(k): Juan Berezibar Ibabe (1930) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Baba gorriak egunero jaten zituzten aste barruan; eta, igandeetan, garbantzuak okela zati batekin. Kalean baino gose gutxiago izan zuten baserrian. Baratzetik lapurtu izan zizkieten barazkiak. Gerragatik etxetik irtenarazi zituztenean, ondo jan zuten.
Informazio gehiago: Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Arrazionamendua
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Estraperloa eta errota prezintatuak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Ogi zuria edo Francoren ogia
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948)
Donostia
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Gose denboran txarto
Eusebio Arietaleanizbeaskoa Agirrezabal (1922)
Elorrio
-
Errazionamenduko olioa jasotzean, purrustadak
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Kontrabandoa eta klandestinitatea Hendaian
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun