Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Hizlaria(k): Juan Berezibar Ibabe (1930) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Baba gorriak egunero jaten zituzten aste barruan; eta, igandeetan, garbantzuak okela zati batekin. Kalean baino gose gutxiago izan zuten baserrian. Baratzetik lapurtu izan zizkieten barazkiak. Gerragatik etxetik irtenarazi zituztenean, ondo jan zuten.
Informazio gehiago: Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
Ogiarekin estraperloan
Joxe Jauregi Alberdi (1934)
Antzuola
-
Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Aranora eta Goizuetara errotara
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi
-
Errazionamendua eta estraperloa
Akilina Lasa Arbelaitz (1920)
Irun
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko eza; ama zaku-fabrikan lanean
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Nafarroara irin bila
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Gobara egitera errekara
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia