Errazionamendua eta tabakoa
Hizlaria(k): Maria Larrañaga Orbea (1921) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Hileko errazionamenduko jeneroa: azukrea, olioa, tabakoa... Astoarekin joaten ziren herrira errazionamendua jasotzera. Mariaren aita oso erretzailea zen, eta errazionamenduan ematen zioten tabakoa ez omen zen nahikoa izaten harentzat. Hori dela eta, etxean tabako landareak sartzen hasi zen. Erre aurretik tabakoa nola lehortzen eta txikitzen zuen azaltzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta tabakoa
Ekonomia gerraostean
-
Gosea; tripa-truke lanak
Higinio Etxabe Getaria (1933)
Eskoriatza
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Errazionamendu ogia Mendibildik behera botaz gero...
Felipe Etxeberria Telleria (1935)
Legazpi
-
Arraina soberan etxean
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Arraina Hendaian saltzen, ezkutuan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Arroketako kontrabandistak
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Estraperloaren garaiko anekdota
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura


