Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Hizlaria(k): Manuel Odriozola Otaegi (1931) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Zazpi senide ziren eta behin baino gehiagotan gaztainak izaten zituzten afaltzeko. Gauzak asko aldatu dira. Arrazionamendu garaia zen. Artoa izaten zuten eta zuritu egin behar izaten zen. Artoa ganbarara igotzen zuten bertan lehortzeko. Gaztainak eltzetik lapurtu egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Ekonomia gerraostean
-
Etxerako irina Forondatik
Tomas Lopez de Letona Arruabarrena (1923)
Otxandio
-
Enkarguak egiten, "bi xox" ateratzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Txerria isilean hil behar
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Jatekoa Nafarroan erosi Tolosan saltzeko
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Errotak itxita egon zireneko trikimailuak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Errazionamendua
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil