Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Hizlaria(k): Manuel Odriozola Otaegi (1931) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Zazpi senide ziren eta behin baino gehiagotan gaztainak izaten zituzten afaltzeko. Gauzak asko aldatu dira. Arrazionamendu garaia zen. Artoa izaten zuten eta zuritu egin behar izaten zen. Artoa ganbarara igotzen zuten bertan lehortzeko. Gaztainak eltzetik lapurtu egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Ekonomia gerraostean
-
Goserik ez, baina ezta aserik ere
Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Gose garaiko ohiturak barru-barruan
Josu Alberdi Arregi (1936)
Zarautz
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Errotako harriak Bergaratik ekarri zituzten
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Estraperloko garia
Visitacion Larrinaga Arrese-Igor (1920)
Irura
-
Ezkondu arte lanean
Damiana Etxaiz Mujika (1936)
Astigarraga
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Nolakoa zen Matxonea
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Gose garaiko kontuak
Eustaki Bergara Guridi (1917)
Oñati