Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Hizlaria(k): Manuel Odriozola Otaegi (1931) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Zazpi senide ziren eta behin baino gehiagotan gaztainak izaten zituzten afaltzeko. Gauzak asko aldatu dira. Arrazionamendu garaia zen. Artoa izaten zuten eta zuritu egin behar izaten zen. Artoa ganbarara igotzen zuten bertan lehortzeko. Gaztainak eltzetik lapurtu egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, ogi falta
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Isuna garia ehotzeagatik
Joxe Mari Yurramendi Larburu (1922)
Urnieta
-
Ilargiaren garrantzia
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Arrantxoa ukatu Ermuan
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Gerraostean zaku-prizkinekin nahastutako ogia
Gregori Ajuriagojeaskoa Loroño (1913)
Muxika
-
Tailer indartsuak Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errotara ezkutuan joan behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein