Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Hizlaria(k): Manuel Odriozola Otaegi (1931) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Zazpi senide ziren eta behin baino gehiagotan gaztainak izaten zituzten afaltzeko. Gauzak asko aldatu dira. Arrazionamendu garaia zen. Artoa izaten zuten eta zuritu egin behar izaten zen. Artoa ganbarara igotzen zuten bertan lehortzeko. Gaztainak eltzetik lapurtu egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Ekonomia gerraostean
-
Gosetea eta kupoa
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Ibardueroko ekonomatoa
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Arto irina patatarekin nahastuta
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Etxean bildu ezindako besteko "kupoa"
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Aitari estraperloan gertatutako pasadizoak
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Lehengo bizimodu umila
Maria Pilar Galparsoro Andueza (1921)
Legazpi
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Uztaren zati bat eman ezinda
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Iragaitzazko langileak Aurreran
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar