Gerra osteko jatorduak
Hizlaria(k): Patxi Bengoa Sagasta (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errotak itxita zeudenean, herriko errota batera joan behar izaten zuten etxerako garia ehotzera. Baina zahi asko eta irin gutxi ematen zuten bertan, eta horregatik Elorriora joaten ziren ehotzera. Babarrunak eta urdaia jaten zituzten egunero eguerdian, eta porru-patatak gauean. Gaztaina denboran gaztainak, egosita edo erreta. Esne trago bat eta ohera.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Gerra osteko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea: errazionamendua eta kupoa
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Errazionamenduko ogia
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gose garaian kafea, tabakoa eta olioa etxean
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo
-
Baserritarren elkarlana
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Gerraostean, janari urritasuna
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Estraperloan Arabara
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Estraperloko ogia eta emakume nafarrak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia