Gerra osteko jatorduak
Hizlaria(k): Patxi Bengoa Sagasta (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errotak itxita zeudenean, herriko errota batera joan behar izaten zuten etxerako garia ehotzera. Baina zahi asko eta irin gutxi ematen zuten bertan, eta horregatik Elorriora joaten ziren ehotzera. Babarrunak eta urdaia jaten zituzten egunero eguerdian, eta porru-patatak gauean. Gaztaina denboran gaztainak, egosita edo erreta. Esne trago bat eta ohera.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Gerra osteko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
Gerraostean, txerria hiltzea galarazita
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Umetako bihurrikeriak gose garaian
Belen Esnal Larreategi (1932)
Soraluze
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Gosetea eta estraperloa
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Txerria lurpetik atera
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Gerran ezin labea isiotu
Juanita Bilbao Olabarriaga (1923)
Arratzu
-
Gerraostea II
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Gerraostean gaztainak batzera
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo