Gerra osteko jatorduak
Hizlaria(k): Patxi Bengoa Sagasta (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errotak itxita zeudenean, herriko errota batera joan behar izaten zuten etxerako garia ehotzera. Baina zahi asko eta irin gutxi ematen zuten bertan, eta horregatik Elorriora joaten ziren ehotzera. Babarrunak eta urdaia jaten zituzten egunero eguerdian, eta porru-patatak gauean. Gaztaina denboran gaztainak, egosita edo erreta. Esne trago bat eta ohera.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Gerra osteko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerrako kontuak; errazionamendua
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Estraperloan oinarrizko jakiak erosten
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Etxea alokatu eta ganbarara lotara
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Estraperloa
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Jateko aukera handiegirik ez
Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937)
Zumarraga
-
Errotak itxita gerra-garaian
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz
-
Gerraostea Irunen: Lesakara, ezkutuan, irin bila joan beharra
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Idiak eta behorrak kontrabandoan
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz