Gerra osteko jatorduak
Hizlaria(k): Patxi Bengoa Sagasta (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errotak itxita zeudenean, herriko errota batera joan behar izaten zuten etxerako garia ehotzera. Baina zahi asko eta irin gutxi ematen zuten bertan, eta horregatik Elorriora joaten ziren ehotzera. Babarrunak eta urdaia jaten zituzten egunero eguerdian, eta porru-patatak gauean. Gaztaina denboran gaztainak, egosita edo erreta. Esne trago bat eta ohera.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Gerra osteko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Baserritarrei esker iraun zuten gose denboran
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Gose-denboran artoa erreta
Antonio Zendoia Garmendia (1931)
Donostia
-
Burdina estraperloan
Iñaki Bravo (1925)
Berriz
-
Errazionamendua
Karmen Goñi Insausti (1921)
Etxarri Aranatz
-
Lazkaoko jendea Ataunera gose denboran
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Gerraosteko gosea
Maria Luisa Jaka Legorburu (1935)
Donostia
-
Lurrazpiko errota ezkutua
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Garia gerra ostean
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil