Gerra osteko jatorduak
Hizlaria(k): Patxi Bengoa Sagasta (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errotak itxita zeudenean, herriko errota batera joan behar izaten zuten etxerako garia ehotzera. Baina zahi asko eta irin gutxi ematen zuten bertan, eta horregatik Elorriora joaten ziren ehotzera. Babarrunak eta urdaia jaten zituzten egunero eguerdian, eta porru-patatak gauean. Gaztaina denboran gaztainak, egosita edo erreta. Esne trago bat eta ohera.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Gerra osteko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Soldadutzako gidabaimena eta kontrabandoko gasolina
Antonio Etxeberria Olano (1919)
Astigarraga
-
Gobara egitera errekara
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Errotan beti ez berri onak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani


