Gerra osteko jatorduak
Hizlaria(k): Patxi Bengoa Sagasta (1932) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errotak itxita zeudenean, herriko errota batera joan behar izaten zuten etxerako garia ehotzera. Baina zahi asko eta irin gutxi ematen zuten bertan, eta horregatik Elorriora joaten ziren ehotzera. Babarrunak eta urdaia jaten zituzten egunero eguerdian, eta porru-patatak gauean. Gaztaina denboran gaztainak, egosita edo erreta. Esne trago bat eta ohera.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Gerra osteko jatorduak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Atxirikatik ekartzen zuten irina gose denboran
Mario Alejandro Ruiz Estebanez (1920)
Bermeo
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Errazionamendua
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Errazionamendua frankismo garaian
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Emakumearen lana baserrian; gerraosteko zailtasunak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Errazionamendua
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Esnea partitzen; gerra ondoan, debalde eman behar
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani