Errazionamenduko elikagaien kontrola
Hizlaria(k): Joxe Forcada Arrieta (1930) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, Andoaingo alondegian egoten ziren errazionamendurako elikagaiak. Handik kontrolatzen zen dena; eta mikeleteek aztertzen zuten alkoholaren graduazioa.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien kontrola
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoari esker aurrera atera zen Usurbil
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Gari gutxi eta lan asko
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Gurelesa esnea
Carolina Bikondoa Elizegi (1938)
Donostia
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Gose garaian, errotak itxita eta errazionamendua
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Baba lasto artean ezkutatu
Domingo Iriarte Astola (1927)
Aramaio
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Antzuolara, irin bila
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Errazionamendua, ogi-gosea eta gerrako ihesa
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi


