Errazionamenduko elikagaien kontrola
Hizlaria(k): Joxe Forcada Arrieta (1930) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, Andoaingo alondegian egoten ziren errazionamendurako elikagaiak. Handik kontrolatzen zen dena; eta mikeleteek aztertzen zuten alkoholaren graduazioa.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien kontrola
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko janaria, gosea eta kontrabandoa
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain
-
Baserritik lantegira
Eustakio Barandiaran Elorza (1933)
Eskoriatza
-
Zinemaren eta errealitatearen arteko kontrastea
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Entregatutako jeneroa alondegian biltzen
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Gerra garaian, patatak egunero
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Kontrabandoa: sakarina, angula eta bizikleta piezak
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Gerra garaian Bolibarren
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Errazionamenduaren alderdi administratiboa
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa