Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Hizlaria(k): Roke Etxeberria Alkain (1928) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Fraideetan, 9etan sartzen ziren klasera. Roke, ordea, 7etan jaikitzen zen esne bila joateko. Morokila jaten zuten etxean. Errazionamenduan jasotzen zuten janaria banatu egiten zuten anai-arreben artean: Rokek gauerako gordetzen zuen, arrebak trukatu egiten zuen. Aitak baratzea zeukan, eta hango jeneroa jaten zuten. Eskola bukatutakoan, sagarrak ostera joaten ziren.
Informazio gehiago: Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Ekonomia gerraostean
-
Esne partitzea, errazionamendua eta nazionalak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Arraina soberan etxean
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Ganaduen barrukoak errazionamendutik libre
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Simona Azpiroz Nazabal (1926)
Berastegi
-
Gose garaia
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Etxean garia urri eta artoa ugari
Imanol Arregi Zubizarreta (1935)
Azpeitia
-
Auzo-erromeriak; gerraosteko egoera
Eulali Madinabeitia (1924)
Aretxabaleta
-
Kaiko bainuak, almejak biltzen
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Gerraosteko lapurrak. Ura eta arropa garbiketa
Sebastiana Balanzategi Unzueta (1929)
Aramaio
-
Gosea denean, edozer jan daiteke
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz


