Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Hizlaria(k): Roke Etxeberria Alkain (1928) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Fraideetan, 9etan sartzen ziren klasera. Roke, ordea, 7etan jaikitzen zen esne bila joateko. Morokila jaten zuten etxean. Errazionamenduan jasotzen zuten janaria banatu egiten zuten anai-arreben artean: Rokek gauerako gordetzen zuen, arrebak trukatu egiten zuen. Aitak baratzea zeukan, eta hango jeneroa jaten zuten. Eskola bukatutakoan, sagarrak ostera joaten ziren.
Informazio gehiago: Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Aitaren bisitak gerran eta gosea
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Aitak "abastos"era jeneroa entregatu beharrean, dirua entregatu zuen
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
"Txuskoa" eta labesua
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun