Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean gurasoek ogia egin eta saldu
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Errazionamendua; Barrutin lurperatutako militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Errazionamendu garaiko estraperloa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Francok gerrako gastuak ordaindu behar zituen
Joxepa Artola Artola (1930)
Lizartza
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Guardiak errota zaintzen
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Artoarekin estraperloan
Mari Cruz Sagarzazu Iturriza (1928)
Andoain
-
Goserik ez, gerraostean
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Eguneroko janaria gerra ostean
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Garia gerra ostean
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil