Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Aeroplanoak eta babeslekua
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Eguneko jatorduak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Gerra osteko oroitzapenak
Benita Odriozola Aranberri (1936)
Azpeitia
-
Amak estraperloan hartzen zituen jatekoak
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Gariaren erdia inori eman behar
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio