Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Tabakoa estraperloan saltzen zuen
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Uzta entregatzeko kupoa
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Errazionamendua banatzen osabagaz
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Eskekoak baserrira; errazionamendua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Aguazilen bandoak
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Errazionamendua hartzera herrira
Milagros Telleria Azurmendi (1927) Gregori Telleria Mintegi (1922)
Zerain
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Abere-hiltzea isilpean
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil