Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Hernaniko errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Larre motzean haziak
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain
-
Gosete handia
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Industria Eskoriatzan; immigrazioa
Bernabe Errasti Ibarzabal (1910)
Eskoriatza
-
Trabajadoreak
Tiburtzio Aranburu Lekuona (1925) Faustino Galdos Arbide (1934) Juan Galdos Arbide (1924) Santos Mitxelena Aranguren (1931)
Oiartzun
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Muga
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Olioaren ordez, seboa (ahal zenean)
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun