Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoan Mateo astoa laguntzaile
Jesus Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1934)
Eskoriatza
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Gerra ostean, errotara gauez
Felipe Aiastui Galdos (1925)
Oñati
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
Garo-metan ezkutatzen zuten garia
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Baserria ordaintzen lanak
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate