Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Baserriari esker, goserik ez
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Baserrian janari faltarik ez
Jesusa Aranguren Olazabal (1910)
Azpeitia
-
Merkatu beltza
Xelextin Saroiberri (1919)
Urepele
-
Errotak itxita
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Abadiñotik Aramaiora garia ehotzera
Basilio Ugarte Urrutia (1925)
Aramaio
-
Karabineroak kontrabandoa zaintzen
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Eibarrek lanerako espiritua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Txerria urtero hiltzen zuten
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Jana bai, baina aukeran ez
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Kalean, gosea; baserrian, lana
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa