Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gose-urte gogorrak pasa zituzten. Baserritarrak, hala ere, moldatzen ziren jatekoarekin, baina kaletarrak gaizki ibili ziren. Errazionamenduan jasotzen zuten ogia, azukrea eta "boniatoa" (batata); ganaduak ere nahi ez zuen jana izan ohi zen.
Informazio gehiago: Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun
-
Estraperloan ibilia Beran
Joakin Berau Bergara (1933)
Arantza
-
Angulen kontrabandoan: 15 kilo sabelaldean
Maria Goikoetxea Kanpandegi (1927)
Hondarribia
-
Auzoan dendarik ez
Karmele Kortajarena Bilbao (1930)
Bilbo
-
Olioa depositutik beteta; janari soberakinak txerrientzat
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Errotari iruzurgilea
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Errazonamendua jasotzen
2015 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Gosetea
Cipriano Diaz de Mendibil Biteri (1924) Garbiñe Diaz de Mendibil Biteri (1932)
Legutio
-
Gerra garaian Donostian babes
Maite Munarriz Cordero (1928)
Lezo
-
Abere-hiltzea isilpean
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil