Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Pedro Arrillaga Garate (1918) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogia oso txarra zen. Arrebak taloak egiten zituen. Kuporako garia eta artoa eraman behar izaten zuten. Gari-uzta ona izateko, lurra lehorra izan behar dela dio Pedrok.
Pasartearen kokapena
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko ordaintzeko moduak
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Denetariko jeneroa arrautzen truke
Luisa Egia Agirrebeitia (1921)
Ermua
-
Oliorik ez eta irina ere gutxi
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Errazionamendua; Pasealekuko dendak
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Gauez errotara
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia