Ogia egiten zuen etxean
Hizlaria(k): Bitoriano Ansa Goenaga (1930) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Ogia egiten zuten etxean, gerra ondorenean. Nola egiten zuen azaltzen du. Ur epelarekin legamia urtu, irina bota, masa egin, eta zapi batekin estaltzen zuen; harrotzen zenean, masa goxatu, forma eman eta labera. Ekonomikako labean egiten zuten.
Informazio gehiago: Ogia egiten zuen etxean
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa eta errota prezintatuak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Aguazilak jeneroa kendu
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Olio litroa 100 pezeta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Gerra garaian Askizura gauez, artoa ehotzera
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Garia eraman, errazionamendua ekarri
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Errazionamendu garaian errotara ezkutuan
Miren Astibia Olaiz (1925)
Errenteria
-
Ezer barik gelditu ziren, baina lana beti
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria