Ogia egiten zuen etxean
Hizlaria(k): Bitoriano Ansa Goenaga (1930) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Ogia egiten zuten etxean, gerra ondorenean. Nola egiten zuen azaltzen du. Ur epelarekin legamia urtu, irina bota, masa egin, eta zapi batekin estaltzen zuen; harrotzen zenean, masa goxatu, forma eman eta labera. Ekonomikako labean egiten zuten.
Informazio gehiago: Ogia egiten zuen etxean
Ekonomia gerraostean
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Zaku bete irin lortzeko lanak
Iñaxi Oiarbide Aranburu (1936)
Hernani
-
Errazionamenduko olioa saldu eta ogia erosi
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
Guardiaz inguratuta, kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia
-
Auzoko errotak
Jose Luis Arrieta Iparragirre (1933)
Mutriku
-
Txerriaren edo oiloaren gantza
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Gose garaian, tuberkulosia asko
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani
-
Errazionamendu garaiko salmentak
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano