Ogia egiten zuen etxean
Hizlaria(k): Bitoriano Ansa Goenaga (1930) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Ogia egiten zuten etxean, gerra ondorenean. Nola egiten zuen azaltzen du. Ur epelarekin legamia urtu, irina bota, masa egin, eta zapi batekin estaltzen zuen; harrotzen zenean, masa goxatu, forma eman eta labera. Ekonomikako labean egiten zuten.
Informazio gehiago: Ogia egiten zuen etxean
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia txakurrarentzat
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Angiozar eta Ubera auzoetan errota ugari
Juane Lonbide Elorza (1929)
Bergara
-
Errotara ilunpean joan beharra
Inazio Albizuri Etxaniz (1928)
Azpeitia
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
"Hik ez dakan Tifus, hik dakan trip-huts!"
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Arrazionamendu-kartilla
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Gerraostean goserik ez
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia