Gerraosteko zailtasunak
Hizlaria(k): Tere Eizagirre Irure (1944) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Gerraostean, gariaren parte bat entregatu beharrak eta familia ugariek zailagoa egiten zuten bizimodua. Errazionamendua ezagutu zuen. Kalekoek okerrago pasatu zuten baserritarrek baino. Beti antzerakoa jaten zuten arren, ez zitzaien jatekoa falta. Haragia kontserbatzeko gatzetan sartzen zen (zezina).
Informazio gehiago: Gerraosteko zailtasunak
Ekonomia gerraostean
-
Txekorrak estraperloan erosi eta saltzen
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Estraperloan beste batzuk ere
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Baserrian goserik ez, kalean bai
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Jose Bollar Gabiola (1931)
Aulesti
-
Zahatoa kendu mikeleteak
Tiburtzio Izagirre Arratibel ()
Ataun
-
Hamabi urterekin Galarditarren dendara lanera
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Gose garaiko komeriak
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia
-
Gerra garaian, arbia jaterainoko gosea
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Kalean, gosea; baserrian, lana
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa


