Gerraosteko zailtasunak
Hizlaria(k): Tere Eizagirre Irure (1944) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Gerraostean, gariaren parte bat entregatu beharrak eta familia ugariek zailagoa egiten zuten bizimodua. Errazionamendua ezagutu zuen. Kalekoek okerrago pasatu zuten baserritarrek baino. Beti antzerakoa jaten zuten arren, ez zitzaien jatekoa falta. Haragia kontserbatzeko gatzetan sartzen zen (zezina).
Informazio gehiago: Gerraosteko zailtasunak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Guardia zibilekin izan zuten arazoa
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Estraperloan abere sendoa behar
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Gerraostean, txerria hiltzea galarazita
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Lezoko janari dendak
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Errazionamenduko janaria
Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936)
Zumarraga
-
Baserrian goserik ez
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Gerra garaian Bolibarren
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar