Gerraosteko zailtasunak
Hizlaria(k): Tere Eizagirre Irure (1944) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Gerraostean, gariaren parte bat entregatu beharrak eta familia ugariek zailagoa egiten zuten bizimodua. Errazionamendua ezagutu zuen. Kalekoek okerrago pasatu zuten baserritarrek baino. Beti antzerakoa jaten zuten arren, ez zitzaien jatekoa falta. Haragia kontserbatzeko gatzetan sartzen zen (zezina).
Informazio gehiago: Gerraosteko zailtasunak
Ekonomia gerraostean
-
Eibarko damaskinatuaren urte goxoak
Fernando Echebarría Unamuno (1927)
Eibar
-
Kontrabandoa
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gosea: ez ogirik, ez oliorik
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Gerra osteko goseari aurre egiten
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Jauntxoek derrigortuta abereak saldu behar
Maria Rosario Iradi Abalabide (1933)
Hernani
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Oso diru gutxi jantzietarako ere
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Gerra osteko beldurra: tuberkulosia
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Estraperloko errota garia ehotzeko
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia