Txokolatea eta ogia eskolan
Hizlaria(k): Juanito Irizar Irizar (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eskolan ostegunetan txokolatea eta ogia ematen zieten gerra aurrean. Ogi frantsesa eta espainola aukeran izaten zuten. Gerora ogia egiten ikasi eta etxerako egiten hasi zen. Estraperloan ogia saltzen zuen batekin ikasi zuen. Irina kontrabandoan ekarri behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Txokolatea eta ogia eskolan
Ekonomia gerraostean
-
Gosea zenean, arbia eta taloa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Gerraostean errotara gabaz eta guardia zibilak
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Kalekoak baserrira lanera, jateko
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Aita kontrabandoan eta kontrabandoaren arriskuak
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Orbea eta Gabilondo Eibartik kanpora
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Garia entregatu, baina banatu ez
Joxe Torregarai Gorostidi (1937) Iñaki Urkia Urdanpileta (1935)
Usurbil
-
Errazionamenduko ogia txakurrarentzat
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar