Txokolatea eta ogia eskolan
Hizlaria(k): Juanito Irizar Irizar (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eskolan ostegunetan txokolatea eta ogia ematen zieten gerra aurrean. Ogi frantsesa eta espainola aukeran izaten zuten. Gerora ogia egiten ikasi eta etxerako egiten hasi zen. Estraperloan ogia saltzen zuen batekin ikasi zuen. Irina kontrabandoan ekarri behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Txokolatea eta ogia eskolan
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Kartila eta razionamendua; estraperloa
Begoña Aranzadi Manterola (1935)
Usurbil
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Taloa eta ogiarekin salbu
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia
-
Bernarda estraperlista
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Arabatik estraperloa
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Tabakoa estraperloan
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Kontrabandoa eta klandestinitatea Hendaian
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi