Txokolatea eta ogia eskolan
Hizlaria(k): Juanito Irizar Irizar (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eskolan ostegunetan txokolatea eta ogia ematen zieten gerra aurrean. Ogi frantsesa eta espainola aukeran izaten zuten. Gerora ogia egiten ikasi eta etxerako egiten hasi zen. Estraperloan ogia saltzen zuen batekin ikasi zuen. Irina kontrabandoan ekarri behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Txokolatea eta ogia eskolan
Ekonomia gerraostean
-
Soldaduekin ikasi erretzen
Jesus Furundarena Goenaga (1924)
Mutriku
-
Gerra garaian estraperloari esker zapatak egiten
Margarita Arana Urzelai (1925)
Aramaio
-
Estraperloa gerra ondoren
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Egunez lantegira eta gauez eskolara
Serafin Basauri Arteaga (1935)
Eibar
-
Lana soman (destajuan) egiten zen
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Aranora lehenengoz joan zenekoa
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Baserritarrei erosten zizkieten produktuak
Jose Mari Madariaga Sierra-Sesumaga (1933)
Durango
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Aranora eta Goizuetara errotara
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta
-
Bueltan senarrak lanik ezin bilatu
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria