Txokolatea eta ogia eskolan
Hizlaria(k): Juanito Irizar Irizar (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eskolan ostegunetan txokolatea eta ogia ematen zieten gerra aurrean. Ogi frantsesa eta espainola aukeran izaten zuten. Gerora ogia egiten ikasi eta etxerako egiten hasi zen. Estraperloan ogia saltzen zuen batekin ikasi zuen. Irina kontrabandoan ekarri behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Txokolatea eta ogia eskolan
Ekonomia gerraostean
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Muga
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta
-
Etxean, umorea ez zen falta
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Gerra ondorenean goserik ez, baina falta bai
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Errotak itxita zeuden garaian, Aranoko errotara joandakoa
Miel Arrieta Bideburu (1931)
Urnieta
-
Itsasoan aurkitutako gomekin eta koipearekin itxuratu herria gose denbora
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Osaba estraperlista
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
Lehengo dendak eta negozioak II
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Ogi beltza errazionamenduan
Margari Ondarza Elorriaga (1928)
Murueta


