Txokolatea eta ogia eskolan
Hizlaria(k): Juanito Irizar Irizar (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eskolan ostegunetan txokolatea eta ogia ematen zieten gerra aurrean. Ogi frantsesa eta espainola aukeran izaten zuten. Gerora ogia egiten ikasi eta etxerako egiten hasi zen. Estraperloan ogia saltzen zuen batekin ikasi zuen. Irina kontrabandoan ekarri behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Txokolatea eta ogia eskolan
Ekonomia gerraostean
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Aiete ez zen ardi eta gari tokia
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Baserritarrek garia zakuetan eramaten zuten errotara
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Gobernuak tabernariei jarritako zergak
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Kontrabandoko angulak
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerra osteko goseari aurre egiten
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz