Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Gosea pasa zuten, eskale asko. Zer jaten zuten. Jornalik ez, eta janaria erosteko dirurik ez. Tabernetan platerkada patata jaten zuten. Euskaldun kuadrilla handia ziren. Zer egiten zuten elkarrekin.
Informazio gehiago: Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Ekonomia gerraostean
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Errazionamenduko ogia
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Babarrunak, garia eta abereak ezkutatzen
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Libra eta erdi haragi
Joseba Lasa Garmendia (1934) Rosario Lasa Garmendia (1938)
Ordizia
-
Bidanira errazionamendu bila
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Hezur-muina jaten zuten
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Errazionamenduko ogia
Nikolas Ormazabal Ormazabal (1926)
Legazpi
-
Taloa eta ogiarekin salbu
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia