Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Gosea pasa zuten, eskale asko. Zer jaten zuten. Jornalik ez, eta janaria erosteko dirurik ez. Tabernetan platerkada patata jaten zuten. Euskaldun kuadrilla handia ziren. Zer egiten zuten elkarrekin.
Informazio gehiago: Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Ekonomia gerraostean
-
Koartelean janariak elkar-trukatzen
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Errazionamendua; ogia eta olioa
Tere Elizazu Azaldegi (1937)
Hondarribia
-
Esne bila joanda, isuna
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko gosea
Eusebia Etxeberria Amiano (1920)
Gabiria
-
Errotara gauez, estraperloan
Antonio Zubeldia Olano (1930)
Altzaga
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Tren bidezko kontrabandoa
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga