Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Gosea pasa zuten, eskale asko. Zer jaten zuten. Jornalik ez, eta janaria erosteko dirurik ez. Tabernetan platerkada patata jaten zuten. Euskaldun kuadrilla handia ziren. Zer egiten zuten elkarrekin.
Informazio gehiago: Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Ekonomia gerraostean
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Artoa eta babarruna entregatu beharra
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia
-
Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Florentino Eizagirre Ayerza (1941)
Zarautz
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
Artoarekin estraperloan
Mari Cruz Sagarzazu Iturriza (1928)
Andoain
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Taloa egunero
Juliana Begiristain Auzmendi (1928)
Ataun
-
Gerra garaian errotak prezintatuta
Lazaro Garate Aristondo (1927)
Zestoa
-
Gerraostean eskasia eta premiak laster agertu ziren
Josefina Agirre Urizar (1927) Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango