Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Javier Aristi Aizpurua (1930) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Otorduetan txerriki ugari eta baba jaten zuten. Ogia errazionamenduan egoten zen eta katiluaren forma emandakoa izaten zen, gogorra. Javierren etxean ogi gutxi egiten zen. Etxetik 100 metrora Errotatxo izeneko errota zuten eta bertara eramaten zuten artoa, gero irina lortu eta talo eta morokilak egiteko etxean.
Informazio gehiago: Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Gerraosteko ordaintzeko moduak
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Gerrako pobrezia eta janaria
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Miaketa eta beldurra
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Gerra garaian Bolibarren
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Antxumeak ezkutuan ekarri
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Errazionamenduko jeneroa zuten dendan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria