Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Javier Aristi Aizpurua (1930) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Otorduetan txerriki ugari eta baba jaten zuten. Ogia errazionamenduan egoten zen eta katiluaren forma emandakoa izaten zen, gogorra. Javierren etxean ogi gutxi egiten zen. Etxetik 100 metrora Errotatxo izeneko errota zuten eta bertara eramaten zuten artoa, gero irina lortu eta talo eta morokilak egiteko etxean.
Informazio gehiago: Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Gerraosteko gosetearen eragina erakusten duen anekdota
Manolo Larrañaga Juaristi (1927)
Azkoitia
-
Gose denborako kontuak
Milagros Zubillaga Solagaistua (1925)
Durango
-
Dendako erosleen zorrak
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Gerraostean errotak itxita eta ezkutuan joan behar
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Janaria militarrentzako
Javier Telleria Retolaza (1940)
Elgeta
-
Gerra garaian aitita bi urtez Arjelen
Pilartxu Etxabe Zubizarreta (1932) Carmen Muniategi Muniategi (1921)
Gautegiz-Arteaga
-
Bueltan, San Jeronimo kalera; irakasle
Amale Arzelus Arrieta (1924)
Donostia
-
Gerra garaian, betiko bizimoduarekin jarraitu zuten
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain