Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Javier Aristi Aizpurua (1930) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Otorduetan txerriki ugari eta baba jaten zuten. Ogia errazionamenduan egoten zen eta katiluaren forma emandakoa izaten zen, gogorra. Javierren etxean ogi gutxi egiten zen. Etxetik 100 metrora Errotatxo izeneko errota zuten eta bertara eramaten zuten artoa, gero irina lortu eta talo eta morokilak egiteko etxean.
Informazio gehiago: Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Simaurra sororako
Klaudio Jaio Onaindia (1937)
Ziortza-Bolibar
-
Diru gutxi eta gose handia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia
-
Igerilekuen lurra Alfarentzat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Milizianoak ez osteko zaintzan
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Gerraostea
Juani Maiza Mañeru (1942)
Etxarri Aranatz
-
Olio litroa 100 pezeta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko gosea
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Gerraostean apurka-apurka aurrera
Deunoro Sardui Enbeita (1934)
Muxika