Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Javier Aristi Aizpurua (1930) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Otorduetan txerriki ugari eta baba jaten zuten. Ogia errazionamenduan egoten zen eta katiluaren forma emandakoa izaten zen, gogorra. Javierren etxean ogi gutxi egiten zen. Etxetik 100 metrora Errotatxo izeneko errota zuten eta bertara eramaten zuten artoa, gero irina lortu eta talo eta morokilak egiteko etxean.
Informazio gehiago: Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Mendira joatea eta hondarra saltzea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
11 urterekin eskola utzi behar
Felix Etxeberria Larrañaga (1926)
Elgoibar
-
Indabak salduz gero, isuna
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Gerraostea: errazionamendua eta kupoa
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Kamioi piezen kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerraosteko egoera; kalean gosea
Isabel Jauregi Mendizabal (1926)
Antzuola
-
Goserik ez zuten pasatu
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa