Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Javier Aristi Aizpurua (1930) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Otorduetan txerriki ugari eta baba jaten zuten. Ogia errazionamenduan egoten zen eta katiluaren forma emandakoa izaten zen, gogorra. Javierren etxean ogi gutxi egiten zen. Etxetik 100 metrora Errotatxo izeneko errota zuten eta bertara eramaten zuten artoa, gero irina lortu eta talo eta morokilak egiteko etxean.
Informazio gehiago: Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Goserik ez, baina beharra bai
Iñaxi Gereñu Odria (1928)
Legazpi
-
Mutrikuko dendak eta errazionamendua
Juan Larreina Arreitunandia (1937)
Mutriku
-
Errotara artoarekin Nafarroara
Patxi Bolaño Olea (1927)
Irun
-
Morokilak eta taloak
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
"Gota de leche", behartsuei laguntzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
"Dena konpondu egiten zen"
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Dendan lapurtzeko estrategia landua
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Gariaren inguruko lanak
Hilario Garmendia Garmendia (1932)
Baliarrain
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga