Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerraosteko errazionamenduaren funtzionamendua. Jakiak hartzeko ilara luzeak egoten ziren. Ogi beltza ematen zuten. Ogi zuria erosteko aukera egon zenean, etxean egindakoa baino askoz ere goxoagoa zela gogoratzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Errazionamenduko ogia
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Babarruna entregatu behar
Juanita Txintxurreta Ugalde (1932)
Donostia
-
Errazionamendu garaia
Rafaela Ijurra Ganboa (1928)
Etxarri Aranatz
-
Industria dibertsifikatu
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Txerrijana esnearen truke
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Gerra ostean gosea eta erdara
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Estraperloa; bizkaitarrak Gipuzkoara eta alderantziz
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro