Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerraosteko errazionamenduaren funtzionamendua. Jakiak hartzeko ilara luzeak egoten ziren. Ogi beltza ematen zuten. Ogi zuria erosteko aukera egon zenean, etxean egindakoa baino askoz ere goxoagoa zela gogoratzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa
Katalina Tabar Juanche ()
Etxarri Aranatz
-
Itsasotik egiten zen kontrabandoa
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Produkziorik ezin hartu eta udaletxean entregatu behar!
Manuel Ormazabal Sasiain (1942)
Lasarte-Oria
-
Aitak "abastos"era jeneroa entregatu beharrean, dirua entregatu zuen
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Gerra ondorengo arrazionamentua
Anjel Antxo Moleres (1931)
Hiriberri
-
Tailerreko langileak presoen emazteak
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Beharrezko gauzetarako dirurik ez
Miren Aldekoa Gorospe (1932)
Mañaria
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano