Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerraosteko errazionamenduaren funtzionamendua. Jakiak hartzeko ilara luzeak egoten ziren. Ogi beltza ematen zuten. Ogi zuria erosteko aukera egon zenean, etxean egindakoa baino askoz ere goxoagoa zela gogoratzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Txerriaren odola hartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Gerraostea baserrian; erroten egoera
Valentin Ibabe Zubizarreta (1918)
Aramaio
-
Irinaren kontrabandoa Usurbilen
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Garia egiteari utzi zitzaionekoa
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Arantzazura joan zen ikastera
Pako Isasti Irusta (1929)
Elgoibar
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Aulesti
-
Aulestira jenero bila gose denboran
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Babarruna entregatu beharra
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa