Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerraosteko errazionamenduaren funtzionamendua. Jakiak hartzeko ilara luzeak egoten ziren. Ogi beltza ematen zuten. Ogi zuria erosteko aukera egon zenean, etxean egindakoa baino askoz ere goxoagoa zela gogoratzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Gerra ondoan familia guztiak estu bizi ziren
Jabier Larralde Ustariz (1927)
Baztan
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Gerra ostean, udaletxera entregatu behar
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Errotak zarratuta; garia eta artoa entregatu beharra
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Etxeko ogia
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Errazionamendua alondegian eta harategietan
Rosario Urrosolo ()
Ondarroa


