Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Pilar Tolosa Amondarain (1935) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerraosteko errazionamenduaren funtzionamendua. Jakiak hartzeko ilara luzeak egoten ziren. Ogi beltza ematen zuten. Ogi zuria erosteko aukera egon zenean, etxean egindakoa baino askoz ere goxoagoa zela gogoratzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Tabakoa azukrearen truke
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Arto irina patatarekin nahastuta
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Gerraostean, ogia txarra
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Sagar-lapurretara inguruko baserrietara
Eulogio Alkorta Badiola (1932)
Ondarroa
-
Enkarguak egiten, "bi xox" ateratzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Antxumeak ezkutuan ekarri
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Gerra osteko gosea; errotak itxita
Akilina Lasa Arbelaitz (1920)
Irun
-
Igerilekuen lurra Alfarentzat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Errazionamenduko janaria banatzeak ematen zituen lanak
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain


