Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errazionatu egin behar izaten zuten urte osorako. Larunbatero egiten zuten ogia etxean. Garai hartan, ogi-eskasia handia zegoen, eta albaitariari eta bikarioari ogi txiki bat eramaten zieten; orduan, bi pezeta ematen zizkioten Pakitari.
Informazio gehiago: Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Errazionamenduko janaria
Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936)
Zumarraga
-
Miseria handia, gerra ostean batez ere
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Oliorik ez kozinarako
Mari Cruz Sagarzazu Iturriza (1928)
Andoain
-
Gerra sasoian Mallabira ihesi
Agustina Askasibar Lauzirika (1929)
Eibar
-
Gerraostean, baserri eta lursail gutxi zen herrietan miseria
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Denetariko jeneroa arrautzen truke
Luisa Egia Agirrebeitia (1921)
Ermua
-
Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein