Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errazionatu egin behar izaten zuten urte osorako. Larunbatero egiten zuten ogia etxean. Garai hartan, ogi-eskasia handia zegoen, eta albaitariari eta bikarioari ogi txiki bat eramaten zieten; orduan, bi pezeta ematen zizkioten Pakitari.
Informazio gehiago: Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean lurren jabe, baina ezin haiek erabili
Simona Azpiroz Nazabal (1926) Bixente Saizar Ugartemendia (1926)
Berastegi
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Gerra garaian, artzainek negozioa
Enkarna Altzaga Iturriza (1920)
Irun
-
Oiloak, artoa eta irina
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Morokilak eta taloak
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Arbia; errotan ogirik ez zen falta, gose garaian
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Gari-joteko makina
Jesus Astiazaran Bilbao (1924)
Bermeo
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun