Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Hizlaria(k): Pakita Errasti Loiti (1931) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Garia errazionatu egin behar izaten zuten urte osorako. Larunbatero egiten zuten ogia etxean. Garai hartan, ogi-eskasia handia zegoen, eta albaitariari eta bikarioari ogi txiki bat eramaten zieten; orduan, bi pezeta ematen zizkioten Pakitari.
Informazio gehiago: Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan asko ibilitakoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Errazionamendua Arranegian eta jantokia bikariotzan
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Estraperlorako, erdara
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Nafarroara patata bila
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Arroza jan eta jan
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Gerraosteko errazionamendua
Mikela Ansa Goenaga (1926)
Andoain
-
Gosete urteetako janaria
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Estraperloko ogia, gerraostean
Bernarda Mercader Elurburu (1916)
Donostia
-
Indibidualismoa Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraostean eskean etortzen zitzaizkien
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea