Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Hizlaria(k): Fernando San Sebastian Esnaola (1933) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Txekorra hil ohi zuten etxerako, eta orduan izozgailurik ez zenez, zezindu (gatza eman) egiten zuten haragia. Txerria hiltzea ere debekatuta zegoen.
Informazio gehiago: Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, Arrasatera berriro
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Gerraostean "karretero" eta estraperloan
Tiburtzio Olabe (1912)
Durango
-
Gerra denboran goserik ez
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia
-
Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Errazionamenduaren funtzionamendua
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Arbia nola atera
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Errotan beti ez berri onak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun


