Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Hizlaria(k): Fernando San Sebastian Esnaola (1933) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Txekorra hil ohi zuten etxerako, eta orduan izozgailurik ez zenez, zezindu (gatza eman) egiten zuten haragia. Txerria hiltzea ere debekatuta zegoen.
Informazio gehiago: Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Ekonomia gerraostean
-
Merkatura iristeko karreteroari ordaindu
Lesmes Mujika Mitxelena (1931)
Zizurkil
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Goserik ez zuten pasatu
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Gerra ostean kaletik baserrietara jatera
Antonia Solozabal Unamunzaga (1911)
Mallabia
-
Errazionamendu ogia Mendibildik behera botaz gero...
Felipe Etxeberria Telleria (1935)
Legazpi
-
Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Itsasotik egiten zen kontrabandoa
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Gerraostean, Arrasatera berriro
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Errazionamenduko olioa saldu eta ogia erosi
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara