Errazionamendua eta estraperloa

Errazionamendua eta estraperloa <p>Ditxosozko errazionamendua etorri zen gero. Ematen zituzten garbantzuak hogeita lau ordu eduki behar izaten ziren beratzen. Patata beharrean boniatoa ematen zuten. Patata estraperloan ekartzen zuten Nafarroatik. Olioa hogei duro (100 pezeta) ordaintzen zen, oso garesti. Gipuzkoako gobernadorea Bar&oacute;n de Benasque deitzen zen baina "Ladr&oacute;n de Benasque" esaten zioten, eta Semana Grande-ri "Semana de hambre".</p>

Hizlaria(k): Kontxita Zaldua Zabala (1924)
Herria: Urnieta (Gipuzkoa)

Ditxosozko errazionamendua etorri zen gero. Ematen zituzten garbantzuak hogeita lau ordu eduki behar izaten ziren beratzen. Patata beharrean boniatoa ematen zuten. Patata estraperloan ekartzen zuten Nafarroatik. Olioa hogei duro (100 pezeta) ordaintzen zen, oso garesti. Gipuzkoako gobernadorea Barón de Benasque deitzen zen baina "Ladrón de Benasque" esaten zioten, eta Semana Grande-ri "Semana de hambre".

Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa

Ekonomia gerraostean