Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Hizlaria(k): Justino Sasieta Irulegi (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Errekalde azpian Apasagasti baserrikoen harizti handi bat zegoen. Oso perretxiko leku ona ei zen. Ezkur sasoian, ezkurrak batzen zituzten eta Aranburuk kiloko ordaintzen zien. Ezkurrak birrindu eta irinarekin nahasten zituen. Euria zenean, zakua hartzen zuten burutik behera, bestelako estalkirik ez zegoen eta. Kale aldera ez ziren joaten, ez zuten dirurik izaten eta.
Informazio gehiago: Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Gerraostean "karretero" eta estraperloan
Tiburtzio Olabe (1912)
Durango
-
Estraperlokoa jeneroa salgai
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Bidanira errazionamendu bila
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Industriarik ez gerra ostean Sunbilla inguruan
Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Sunbilla
-
Erregetako opariak; gose garaia
Guillermo Olasagasti Sagarzazu (1940)
Hondarribia
-
Eskean ibiltzen zirenak
Pilar Garaiburu Beloki (1914)
Amasa-Villabona