Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra hasiera; gero, gosea
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Gerra ondoan familia guztiak estu bizi ziren
Jabier Larralde Ustariz (1927)
Baztan
-
Errotak prezintatuta; Arratzura errotara gauez
Susana Anitua Zenarruzabeitia (1925)
Aulesti
-
Gerra osteko errazionamenduaren astindua
Martin Aranburu Artano (1926)
Andoain
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Gerra eta gose denbora
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Gose garaia eta estatuaren babes falta
Angela Garmendia Arrieta (1927)
Urnieta
-
Gerra giroa
Korneli Egimendia Aranburu (1910)
Oiartzun
-
Gauza ona kendu eta txarra eman gerra ostean
Hilario Lekuona Mitxelena (1931)
Urnieta
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz


