Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Oiloak, artoa eta irina
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Kontrabandoko haragia saltzeagatik isuna
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Gerraostean, ogi falta
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
Gerraosteko gosea
Maria Luisa Jaka Legorburu (1935)
Donostia
-
Eibar gerraostean: gosea eta txikizioa
Miguel Angel Lazpita Barrenetxea (1939)
Eibar
-
Gerra ondoren, taloak
Arantxa Larrea Garmendia (1937)
Lezo
-
Koipeztatzaile, kontrabando garaian
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Estraperloan asko ibilitakoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Etxeko txorizoak eta irina gordetzen
Fermin Etxebarria Elorza (1928)
Aramaio