Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian goserik ez; elikagaiak entregatzera Anoetara
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Antiguatik Easo kalera; denda jarri zuten
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Gose denboran ikastetxean Gasteizen
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Idiak eta behorrak kontrabandoan
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Sarramentara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921)
Usurbil
-
Errenterian arrotz
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Guardia zibilek Xanti anaia arrapatu zutenekoa
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Errotara ezkutuan joatean pasatako beldurrak
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Errazionamenduko olioa jasotzean, purrustadak
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain