Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k):
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Jose Miguelen emaztea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz
-
Bidanira errazionamendu bila
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
"Dena konpondu egiten zen"
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Errota
Justina Kareaga Gojenola (1928)
Aulesti
-
Sagar-lapurretan Matxaria inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Patata sailera lanera derrigortuta
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Amak etxeko ardura guztiak
Joakin Ezpeleta Agirrebengoa (1934)
Oñati