Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
1.200 pezetako isuna garia ez entregatzeagatik
Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921)
Usurbil
-
Gerra ostean jendea eskean
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
50eko hamarkada, garai tristeak
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Gose denborako kontuak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Gerraostean, baserriko jeneroa entregatu behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Egurra eta ikatza; errazionamendua
Antxoni Etxarri Gereño (1932)
Pasaia