Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Garia entregatu behar
Domingo Iriarte Astola (1927)
Aramaio
-
Goseak gerra amaieran
Mariano Ziganda Ostitz (1910)
Odieta
-
Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Txerriaren odola hartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerraostean baserritarrekin trukea
Juanito Arantzamendi Mugartegi (1916)
Ondarroa
-
Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Gerraosteko bizimodua
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Gerraostea baserrian; erroten egoera
Valentin Ibabe Zubizarreta (1918)
Aramaio
-
Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia