Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko olioa, dendetan salgai
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Gose garaia
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Errazionamendua gerraostean
Angela Alberdi Arrillaga (1936) Antonina Alberdi Arrillaga (1925)
Donostia
-
Babarruna urrian jasotzen zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Errazionamendua
Vicente Miranda Mundiñano (1927)
Etxarri Aranatz
-
Anaiak preso eta etxean dirurik ez
Domeke Elexpuru Altube (1919)
Aramaio
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Soldaduek harrapatzen zuten dena kendu
Ali Goiti Agirre (1926)
Mañaria
-
Gari-joteko makina
Jesus Astiazaran Bilbao (1924)
Bermeo