Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa

Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa <p>Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.</p>

Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943)
Herria: Oñati (Gipuzkoa)

Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.

Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa

Ekonomia gerraostean