Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k):
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Txerri-hiltzearen inguruko kontuak
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Haizea txarra txerriarentzat
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Lehengo bizimodu umila
Maria Pilar Galparsoro Andueza (1921)
Legazpi
-
Antzuolako Errotabarrira bidean Goardia Zibilekin topo
Joxe Mari Mujika Jauregi (1930)
Bergara
-
Soldadu denboran jan faltarik ez
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Gerra ostean goserik ez
Pedrotxo Urizberea Emazabel (1922)
Donostia
-
Garai batean, taloa nagusi
Xanti Lasarte Zugasti (1925)
Urnieta