Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean janaririk ez
Lorenzo Balda Agirre (1936)
Lezo
-
Gerraosteko injustizien aurrean isilik
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gerra osteko elikadura
Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935)
Tolosa
-
Gerraosteko lapurrak. Ura eta arropa garbiketa
Sebastiana Balanzategi Unzueta (1929)
Aramaio
-
Gerran ezin labea isiotu
Juanita Bilbao Olabarriaga (1923)
Arratzu
-
Arraina baserriko gauzen truke
Pilar Araukua Andikoetxea (1933) Mari Azkarate Araukua (1924)
Bermeo
-
Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Goizuetako bidea
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Perretxikoak bai, baina oliorik ez
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura