Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errazionamendu kartila ezberdinak zeuden. Garbantzuak eta babarrunak Leonetik, zuzenean; gero, bitartekariak sartu ziren. Azukrea, Bilbotik. Kubako azukrea, ehunezko zakuetan. Kafea ehotzen zuten. Hankaluzenean kafea erre egiten zuten. Olioa bidoietan etortzen zen; marmita formako edukiontziak zituzten olioarentzat; bonbarekin, botilara.
Informazio gehiago: Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Ekonomia gerraostean
-
Estraperlokoa zen ia dena
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Errazionamendua frankismo garaian
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Gerraostean janaririk ez; kanoi lantegiko ekonomatoa
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Gisu-labeak eta txondorrak
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Egur-ikatz artean indabak estraperloan
Juan Larrinaga Atxabal (1918)
Ispaster
-
14 urterekin bankura lanera
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Errotak itxita gerraostean
Jose Gastelu-Urrutia Arabio-Urrutia (1922)
Abadiño
-
Amak etxeko ardura guztiak
Joakin Ezpeleta Agirrebengoa (1934)
Oñati