Gaztainak bai, baina oliorik ez
Hizlaria(k): Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gaztainak zeudenean, gaztainak eta salda izaten zen eguneroko afaria. Ardien ilea ere entregatzen zuten. Ogi falta ezagutu zuten, baina goserik ez. Errazionamendua jasotzera kalera joaten ziren. Dirua bazuten, baina erostekorik ez zegoen. Txerrien koipea edota ardien seboa erabiltzen zuten frijitzeko.
Informazio gehiago: Gaztainak bai, baina oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean eskean
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Haizea txarra txerriarentzat
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Tabakoa azukrearen truke
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Taloa eta ogiarekin salbu
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia
-
Arrazionamendua
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Ogia estraperloan
Juli Berezibar Arabaolaza (1916)
Arrasate
-
Estraperlo ugari
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Janaria, olioa eta estraperloa
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta