Gaztainak bai, baina oliorik ez
Hizlaria(k): Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gaztainak zeudenean, gaztainak eta salda izaten zen eguneroko afaria. Ardien ilea ere entregatzen zuten. Ogi falta ezagutu zuten, baina goserik ez. Errazionamendua jasotzera kalera joaten ziren. Dirua bazuten, baina erostekorik ez zegoen. Txerrien koipea edota ardien seboa erabiltzen zuten frijitzeko.
Informazio gehiago: Gaztainak bai, baina oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Atallura irin bila
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Umea jaiotakoan, atsolorra
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Zilarrezko txanponak gorde
Juli Exposito Loinaz (1925)
Ordizia
-
Errazionamendu garaia
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerraosteko eskasia
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain
-
Gerraostean, lanean eta ikasten
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Kapritxorik ez
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Baserriko janaria, gosea eta kontrabandoa
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain