Gaztainak bai, baina oliorik ez
Hizlaria(k): Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gaztainak zeudenean, gaztainak eta salda izaten zen eguneroko afaria. Ardien ilea ere entregatzen zuten. Ogi falta ezagutu zuten, baina goserik ez. Errazionamendua jasotzera kalera joaten ziren. Dirua bazuten, baina erostekorik ez zegoen. Txerrien koipea edota ardien seboa erabiltzen zuten frijitzeko.
Informazio gehiago: Gaztainak bai, baina oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Etxejabeari ordaindu behar izaten zitzaion errenta nolakoa zen
Maria Meabebasterretxea () Pedro Sarasua ()
Mallabia
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Muga-mugan
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Irina estraperloan
Josefa Gabilondo Agirregomezkorta (1920)
Elgoibar
-
Taberna giroa eta emakumeak
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio