Gaztainak bai, baina oliorik ez
Hizlaria(k): Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gaztainak zeudenean, gaztainak eta salda izaten zen eguneroko afaria. Ardien ilea ere entregatzen zuten. Ogi falta ezagutu zuten, baina goserik ez. Errazionamendua jasotzera kalera joaten ziren. Dirua bazuten, baina erostekorik ez zegoen. Txerrien koipea edota ardien seboa erabiltzen zuten frijitzeko.
Informazio gehiago: Gaztainak bai, baina oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa gerra ondoren
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Diru gutxi eta gose handia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Gerraostean errotak itxita eta ezkutuan joan behar
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
"Dena konpondu egiten zen"
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Fraidetzarako ikasketak Tolosan
Jon Lopategi Lauzirika (1934)
Muxika
-
Goserik ez du oroitzen
Maria Jesus Huizi Narbarte (1939)
Pasaia
-
Txori-habi bila
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Garia eta artoa entregatu egin behar
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta