Gaztainak bai, baina oliorik ez
Hizlaria(k): Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gaztainak zeudenean, gaztainak eta salda izaten zen eguneroko afaria. Ardien ilea ere entregatzen zuten. Ogi falta ezagutu zuten, baina goserik ez. Errazionamendua jasotzera kalera joaten ziren. Dirua bazuten, baina erostekorik ez zegoen. Txerrien koipea edota ardien seboa erabiltzen zuten frijitzeko.
Informazio gehiago: Gaztainak bai, baina oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Ogi barik gosea ezin kendu
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Gose garaian herritik baserrietara jende asko joaten zen
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gerra osteko elikadura
Rita Larrea Lopetegi (1930)
Lezo
-
Ameriketatik jasotzen ziren gazta lata handiak
Adela Romero Urreisti (1942) Maria Pilar Romero Urreisti (1946)
Mutriku
-
Okindegiko ordutegi gogorra
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Prezio desberdina orduan
Prudentzio Irazustabarrena Etxeberria (1924)
Astigarraga
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain