Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Hizlaria(k): Juan Arrieta Martinez (1924) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Urte askoan egon zen gosea gerraostean. 1945. urtera arte egon ziren ogi beltza jaten Markinan. Urte horretan, Burgosera joan zen soldadu Juan eta bertan ogi zuria jaten zutela ikusi zuen. Gerraosteko urte gogor horietan, Juanen dendan bertan ematen zuten errazionamendua.
Informazio gehiago: Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Estraperloagatik batzuetan isuna bai eta besteetan ez
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Kontrabandoa eta gero, fabrikara
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Gerra garaian, arbia jaterainoko gosea
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Kupoarekin udaletxeak tranpa egiten zuen
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Gerra garaiko kontuak I
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Haragia mantentzeko, gazi-kutxa
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia