Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Soldataren ordez, patata
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Tolosako Arzabalza papeleran lanean
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Gerra osteko kontuak
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Arraina Hendaian saltzen, ezkutuan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Komitera eta jantoki sozialera jatera
Jesus Gangoiti Asla (1935) Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo
-
Koartelean janariak elkar-trukatzen
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Urdanpilleta San Sebastian (1913)
Donostia
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Kaiko bainuak, almejak biltzen
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Ezkondu eta gero, lana utzi behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa