Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Ogirik ezean, taloa
Joxe Mari Zelaia Olano (1934)
Hernani
-
Guardiaz inguratuta, kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia
-
Ogi zuria edo Francoren ogia
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948)
Donostia
-
Nabigatzeko gomendiozko agiria behar
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Elbarri izanagatik, otartekoa jaso
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Kontrabandoa
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Zinemaren eta errealitatearen arteko kontrastea
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Estraperloan zebilela mandoa etzan zenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Aita estraperloan aritzeagatik kartzelara eraman zutenekoa
Anita Tolosa Goikoetxea (1941)
Urnieta