Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko olioa, dendetan salgai
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Gerraostean errotara gabaz eta guardia zibilak
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Esne partitzea, errazionamendua eta nazionalak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Mallabia inguruan zeuden errotak; gerra ondorengo urteetako egoera
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Beharrezko gauzetarako dirurik ez
Miren Aldekoa Gorospe (1932)
Mañaria
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku
-
Patata sailera lanera derrigortuta
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Juan profesional Vigon
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein


