Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gabeziak
Joxepa Artola Artola (1930)
Lizartza
-
Goserik ez
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo
-
Gerraren eraginak: hildako soldaduak, tela falta, sakeoak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Fielatoa
Juana Bilbao Bolunburu (1933)
Lezama
-
Arrazionamentua
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Errotak, irina eta kontrabandoa
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Ekonomato militarra
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Garia entregatzeko pasatako komeriak
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Bergaran neskame; igandean bizikletan etxera meriendatzera
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara