Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Iñaki Alberdi Arruti (1934)
Azpeitia
-
Gerra osteko kontrabandoa
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Olioa depositutik beteta; janari soberakinak txerrientzat
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Santiago basora lanera 13 urte zituela
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
Gerraren kalteak
Juliana Mendizabal Guenetxea (1923)
Berriz
-
Ogi gabe etxera
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Irin-zakuak trenetik bota inork ez konfiskatzeko
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Errazionamendua, estraperloa eta erregistroak
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia