Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Mandoa irauli
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Nabigatzeko gomendiozko agiria behar
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata
-
Medikua kontrabandoan
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Txerriaren odola hartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Baserriko produktuengatik zergak ordaindu beharra
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Ama etxeak garbitzen; gerraosteko miseria
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Makiak etxe inguruan
Pepi Agirre Perurena (1938)
Hernani
-
Gerraostean, soldadutza eta gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain