Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Nolakoa zen Matxonea
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Errotak zigilatu
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Kaletik jateko bila baserrira
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Txerria hiltzen zuten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Mugaraino
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errotari azkarra
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gerra osteko urrearen kontrabandoa
Fernando Echebarría Unamuno (1927)
Eibar
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Gerraosteko eskasia
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain


