Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Arrasate edo Mondrague
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Mezetara joatea derrigorra zen
Maitxo Egilegor Portugal (1942)
Errenteria
-
Gerra osteko miseria
Tere Arregi Letamendi (1932)
Arrasate
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Arroketako kontrabandistak
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
VESPA (Villaverde Estraperlea Sin Pagar Aduanas)
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Eibarko industria eta Armeria Eskola
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar
-
Ogirik ezean, taloa
Joxe Mari Zelaia Olano (1934)
Hernani
-
Gerra ostean ogiarekin arazoak
Migel Amas Egibar (1932)
Andoain
-
Errazionamendua eta baserriko esnea
Migel Alkaraz Luzuriaga (1942)
Pasaia