Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta kupoak
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Lehengo bizimodu umila
Maria Pilar Galparsoro Andueza (1921)
Legazpi
-
Zapaten kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Estraperloko olioa, dendetan salgai
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Txerria isilka hil behar
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Gerraostean gosea
Domingo Bernas Eguren (1922)
Atxondo
-
Babarrunak erregimenari entregatzen
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Gurpil-azalak kontrabandoan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Soldadutzan estraperloan
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia


