Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errotak zigilatu egin zituzten
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Soldadutzan estraperloan
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar
-
Idiak eta behorrak kontrabandoan
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Errotak itxita egon zireneko trikimailuak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Gerraostean zaku-prizkinekin nahastutako ogia
Gregori Ajuriagojeaskoa Loroño (1913)
Muxika
-
Bihozbera zen aita
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Ilargirik gabeko gauetan kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia
-
Gosete handia
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Tabako landareak
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria