Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Txahalen prezioa ezberdina Gipuzkoan eta Bizkaian
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gerra denboran, baserrian hogei lagun
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Gerraostean ez zuten goserik izan
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Egurra eta ikatza; errazionamendua
Antxoni Etxarri Gereño (1932)
Pasaia
-
Aita gerran eta beraiek Bizkaiko hainbat herritan
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Umea jaiotakoan, atsolorra
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi