Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Jesusa Zabala Aramendi (1923) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Ogia labesuan egiten zuten. Zortzi egunerako ogia izaten zen; "zortzigarren egunerako hortz onak behar izaten ziren". Errazionamenduko ogiaz hitz egiten du. Hasieran, ogi marroi bat ematen zien; asko papurtzen zen. Gero, ogi beltza egiten hasi ziren, eta bestea baino hobea zen. Errazionamenduko ogia zahiarekin egiten zen.
Informazio gehiago: Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
-
Estraperloko kontuak
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Gibela, tuberkulosia zutenentzat; errazionamendua
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Bezeroekin gertuko harremana II: baserritarrak
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Orduko jatekoa
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Txerriak, behiak baino balio handiagoa
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
Behi lapurrak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Aitaren jaiotetxea estraperlo etxea
Maritxu Barrutia Totorikaguena (1920)
Markina-Xemein
-
Ostegunetan falangera joan behar
Jose Antonio Olea Garaita (1930)
Durango
-
Garia entregatzea
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate