Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Hizlaria(k): Anjel Elorza Beitia (1937) Herria: Legutio (Araba)
Patata, artoa, garia... batzen zuten. Udaletxean ereindakoaren ehuneko zehatz bat entregatu behar izaten zuten. Ereindakoaren arabera errota ehotzeko lizentzia ematen zieten. Gopegi inguruko Muruko errotara joaten ziren astoz. Zehaztutako kopurua bukatutakoan, estraperloan joan behar izaten zuten; orduan Mekotelara (Otxandio) joaten ziren. Guardia zibilak errotara egiten zituzten bisitak.
Informazio gehiago: Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Ekonomia gerraostean
-
Dimako errotak; errotariaren zaldia; Mañariraino errotara
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Txokolatea baino ogia nahiago
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Kontrabandoa: sakarina, angula eta bizikleta piezak
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Antiguatik Easo kalera; denda jarri zuten
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Amonaren denda
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
13 urterekin Otto Holke lantegian peoi
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko zailtasunak eta inguruko errotak
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain
-
Gibela, tuberkulosia zutenentzat; errazionamendua
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara