Diru gutxi eta gose handia
Hizlaria(k): Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932) Herria: Hondarribia (Gipuzkoa)
Gose garaia zen. Aitak 10 pezeta irabazten zituen. Ama berdurak saltzera joaten zen Irunera. Ogia lapurtzen. Baserri handietan hobeto ibiltzen ziren. Taloak. Aitak txekor bat hazi eta hiltzen zuen urtero.
Informazio gehiago: Diru gutxi eta gose handia
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Itsasoan aurkitutako gomekin eta koipearekin itxuratu herria gose denbora
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Amezketarrak eta mikeleteak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Mugaren beste aldetik ekartzen zuen jeneroa
Consuelo Ordoki Ordoki (1927)
Errenteria
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Ogia falta zeneko janaria
Andoni Arzallus Aristi (1932)
Astigarraga
-
Etxean egindako ogia; errazionamendua
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
Etxejabeari ordaindu behar izaten zitzaion errenta nolakoa zen
Maria Meabebasterretxea () Pedro Sarasua ()
Mallabia