Ogirik ezean, taloa
Hizlaria(k): Joxe Mari Zelaia Olano (1934) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten ogirik izaten. Ogiaren partez taloa jaten zuten, eta ohitu ere egin zirela dio Joxe Marik. Artoa kutxa batean gordetzen zuten, ganbaran, babarrunarekin batera.
Informazio gehiago: Ogirik ezean, taloa
Ekonomia gerraostean
-
Orduko jatekoa
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Etxez etxeko saltzaileak eta eskekoak
Inaxi Altuna Etxeberria (1941)
Donostia
-
Estraperloa
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Janaria, olioa eta estraperloa
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerra osteko beldurra: tuberkulosia
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Gerraosteko gosea
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Nola ereiten zenuten?
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Osaba estraperlista
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
Errotak itxi eta jendea argaldu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Aulesti