Gerraostean goserik pasa ez
Hizlaria(k): Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa. Ogia eramaten zuten gazitze-fabrikara, eta antxoa jaten zuten bertan. Olioa nola lortzen eta gordetzen zuten azaltzen dute.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik pasa ez
Ekonomia gerraostean
-
Etxeko txorizoak eta irina gordetzen
Fermin Etxebarria Elorza (1928)
Aramaio
-
Gosete handia
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Artoa ezin eho; morokila esnearekin jan
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Errazionamenduko janaria
Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936)
Zumarraga
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Beti kuadrillan
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Ezkondu eta gero, lana utzi behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendu garaiko salmentak
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Letxuga eta aza, tripa betetzeko
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia