Gerraostean goserik pasa ez
Hizlaria(k): Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Gerraostean ez zuten goserik pasa. Ogia eramaten zuten gazitze-fabrikara, eta antxoa jaten zuten bertan. Olioa nola lortzen eta gordetzen zuten azaltzen dute.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik pasa ez
Ekonomia gerraostean
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Errotak itxita eta babarruna entregatu behar
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gerra denboran, gosea
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Kaletarrak, baba eske
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein
-
Galerías Oarso
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo