Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Juliana Eizagirre Osa (1929) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Gerran ondo moldatu ziren jateko. Etxean egiten zuten ogia, astean behin, labesuan. Gerra ostean, errotak itxita zeuden, eta ogia egiteko nola moldatzen ziren azaltzen du. Taloa ere egiten zuten etxean.
Informazio gehiago: Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Frankistek irin-errota guztiak itxi zituzten Gipuzkoan
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Estraperloan beste batzuk ere
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Errazionamendu garaia
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia
-
Indabak salduz gero, isuna
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Gerraoste gogorra
Basilio Ugarte Urrutia (1925)
Aramaio
-
Etxeko ekoizpena entregatzera behartuta
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta
-
Garia entregatu, baina banatu ez
Joxe Torregarai Gorostidi (1937) Iñaki Urkia Urdanpileta (1935)
Usurbil