Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Juliana Eizagirre Osa (1929) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Gerran ondo moldatu ziren jateko. Etxean egiten zuten ogia, astean behin, labesuan. Gerra ostean, errotak itxita zeuden, eta ogia egiteko nola moldatzen ziren azaltzen du. Taloa ere egiten zuten etxean.
Informazio gehiago: Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Goserik ez baserrian
2015 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Dimako errotak; errotariaren zaldia; Mañariraino errotara
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Gerra ostean aitak lana bilatzeko izandako arazoak
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Errotak eta errazionamendua
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Kontrabandoa: portutik herrira
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Aranoko errotara irin bila
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Gerra ostean garia erein eta etxean eho
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Aiete ez zen ardi eta gari tokia
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Gerraostean ez zuten goserik izan
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango