Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Juliana Eizagirre Osa (1929) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Gerran ondo moldatu ziren jateko. Etxean egiten zuten ogia, astean behin, labesuan. Gerra ostean, errotak itxita zeuden, eta ogia egiteko nola moldatzen ziren azaltzen du. Taloa ere egiten zuten etxean.
Informazio gehiago: Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Errazionamendua
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendu garaian errotara ezkutuan
Miren Astibia Olaiz (1925)
Errenteria
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Ogia garesti gerra osteko gosetean
Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate
-
Gose garaia
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Altsasutik kontrabandoarekin
Tiburtzio Izagirre Arratibel ()
Ataun
-
Estraperloa eta ogia
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Tripa ederki jaisten zen, gerra ondoan
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Errazionamendua
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia