Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Juliana Eizagirre Osa (1929) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Gerran ondo moldatu ziren jateko. Etxean egiten zuten ogia, astean behin, labesuan. Gerra ostean, errotak itxita zeuden, eta ogia egiteko nola moldatzen ziren azaltzen du. Taloa ere egiten zuten etxean.
Informazio gehiago: Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Manuel Odriozola Otaegi (1931)
Anoeta
-
Estraperloko bideko auzoak eta minak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Abadiñotik Aramaiora garia ehotzera
Basilio Ugarte Urrutia (1925)
Aramaio
-
Garia entregatu beharra; Zerrajeran lanean
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Erosketak "palo-palotan"
Martzelita Txurruka Arrieta (1937)
Mutriku
-
Txerriaren edo oiloaren gantza
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Gose zirenei jeneroa eman behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Estraperlo kontuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia