Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Juliana Eizagirre Osa (1929) Herria: Getaria (Gipuzkoa)
Gerran ondo moldatu ziren jateko. Etxean egiten zuten ogia, astean behin, labesuan. Gerra ostean, errotak itxita zeuden, eta ogia egiteko nola moldatzen ziren azaltzen du. Taloa ere egiten zuten etxean.
Informazio gehiago: Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Bi urte Cadizen soldadutzan
Rufo Isasti Aizpuru (1936)
Getaria
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
Errotako harriak Bergaratik ekarri zituzten
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Gerraosteko beharrak
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Militarren terrenoetan landatutakoa azokan saltzen zuten
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Aranoko errotara irin bila
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Kaletarrek gosea eta errazionamendua
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain