Errazionamendua
Hizlaria(k): Asuncion Razkin Imaz (1926) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Errazionamendu garaian janaria okindegietan banatzen zuten. Ilara handiak egiten ziren argitzerako. Kartila batzuk zituzten eta bertan apuntatzen zuten. Azukrea, arrautzak, olioa... ematen zituzten.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gose zirenei jeneroa eman behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Abereengatik domeketan ere lan
Miren Ensunza Valier (1934)
Errigoiti
-
Maindireak garbitzen
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Taloa ogiaren ordez
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Kupo bidegabea
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Errazionamendu garaia
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Errotak itxita zeuden garaian, Aranoko errotara joandakoa
Miel Arrieta Bideburu (1931)
Urnieta
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola