Errazionamendua
Hizlaria(k): Asuncion Razkin Imaz (1926) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Errazionamendu garaian janaria okindegietan banatzen zuten. Ilara handiak egiten ziren argitzerako. Kartila batzuk zituzten eta bertan apuntatzen zuten. Azukrea, arrautzak, olioa... ematen zituzten.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Arrandegian lanean
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Barnetegian, goseak
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Sagar-lapurretara inguruko baserrietara
Eulogio Alkorta Badiola (1932)
Ondarroa
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Errazionamendu ogia Mendibildik behera botaz gero...
Felipe Etxeberria Telleria (1935)
Legazpi
-
Garia entregatzea, ogi falta eta ehotzea
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain