Errazionamendua
Hizlaria(k): Asuncion Razkin Imaz (1926) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Errazionamendu garaian janaria okindegietan banatzen zuten. Ilara handiak egiten ziren argitzerako. Kartila batzuk zituzten eta bertan apuntatzen zuten. Azukrea, arrautzak, olioa... ematen zituzten.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Antiguatik Easo kalera; denda jarri zuten
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku
-
Gerra ostean gosea iritsi
Manuel Maiz Labaka (1924)
Usurbil
-
Estraperloa II: Tolosatik
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Hondoratutako ontziko gomekin aberastu
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Gerraosteko gosea
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Estraperloko tranpak
Jesusa Anitua Lejardi (1926)
Markina-Xemein
-
Bizikleta estraperloan
2018 Adineko Anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Bezeroekin gertuko harremana I: gerra ostea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil