Gose garaia
Hizlaria(k): Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Joxepak-eta gose ikaragarria pasatu zuten, Mirenek-eta ez hainbestekoa. Pikuekin ogia egiten zuten, turroi antzekoa. Sardina zaharrak, erdibana, meriendatzeko. Txokolatea ere, ontzaren erdia. Esnegainak jaso, eta ogian jarri. Gabon egunean, arrautza patata frijituekin. Ez zegoen gaurko aukerarik. Bederatzi-hamar ziren mahaian, Joxeparen etxean, eta ogi xerrak pixkanaka jaten zituzten, pastela bezala. Bakoitzak bere platera zuen.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
1940an morroi joan zen auzora
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Osabak kontrabandoan harrapatu zuen
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Olioa, azukrea eta kafea
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Erregeen oparia: laranja eta goxokiak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Goserik ez, baina mizkinkeriarik ere ez
Begoña Bilbao Aberasturi (1931)
Bermeo
-
Lezon ezkondu eta Lesakara bazkaltzera
Euxebi Zabala Zapirain (1926)
Errenteria
-
Errazionamendua Zeberion
Manuela Uriondo Ipiña (1922)
Zeberio
-
Errotako lana irinetan ordaintzen zen
Bernarda Arizmendiarrieta Ojanguren (1925)
Elgeta
-
Gerra eta gosea
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Errazionamenduko janaria eta bestelako jeneroa
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain