Gose garaia
Hizlaria(k): Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Joxepak-eta gose ikaragarria pasatu zuten, Mirenek-eta ez hainbestekoa. Pikuekin ogia egiten zuten, turroi antzekoa. Sardina zaharrak, erdibana, meriendatzeko. Txokolatea ere, ontzaren erdia. Esnegainak jaso, eta ogian jarri. Gabon egunean, arrautza patata frijituekin. Ez zegoen gaurko aukerarik. Bederatzi-hamar ziren mahaian, Joxeparen etxean, eta ogi xerrak pixkanaka jaten zituzten, pastela bezala. Bakoitzak bere platera zuen.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Kupoa eta estraperloa
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Estraperloa eta errazionamendua
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Estraperloa
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Arrautzak entregatu behar
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Etxeen errenta soldataren araberakoa
Anjel Azkarate-Askasua Lamariano (1928)
Bergara
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Gerraostean errotak itxita eta ezkutuan joan behar
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Sagardotegiak ixten eta berreskuratzen
Andoni Arzallus Aristi (1932)
Astigarraga
-
Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu