Gose garaia
Hizlaria(k): Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Joxepak-eta gose ikaragarria pasatu zuten, Mirenek-eta ez hainbestekoa. Pikuekin ogia egiten zuten, turroi antzekoa. Sardina zaharrak, erdibana, meriendatzeko. Txokolatea ere, ontzaren erdia. Esnegainak jaso, eta ogian jarri. Gabon egunean, arrautza patata frijituekin. Ez zegoen gaurko aukerarik. Bederatzi-hamar ziren mahaian, Joxeparen etxean, eta ogi xerrak pixkanaka jaten zituzten, pastela bezala. Bakoitzak bere platera zuen.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Martuteneko bizimodua
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
15 kintal entregatu beharrean hiru
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Elizako kanpai-jotzaileak
Felisa Basauri Larrañaga (1928)
Elgeta
-
Babarrunak, garia eta abereak ezkutatzen
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Basoko lana, gogorra: gau eta egun bertan
Joxe Manuel Apalategi Tolosa (1927)
Ataun
-
Errotak itxita egon zireneko trikimailuak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Aulestira jenero bila gose denboran
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Taloa janda goserik ez
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango


