Gose garaia
Hizlaria(k): Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Joxepak-eta gose ikaragarria pasatu zuten, Mirenek-eta ez hainbestekoa. Pikuekin ogia egiten zuten, turroi antzekoa. Sardina zaharrak, erdibana, meriendatzeko. Txokolatea ere, ontzaren erdia. Esnegainak jaso, eta ogian jarri. Gabon egunean, arrautza patata frijituekin. Ez zegoen gaurko aukerarik. Bederatzi-hamar ziren mahaian, Joxeparen etxean, eta ogi xerrak pixkanaka jaten zituzten, pastela bezala. Bakoitzak bere platera zuen.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Marianista ikasketak
Juan Leibar Guridi (1926)
Arrasate
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Zilarrezko txanponak gorde
Juli Exposito Loinaz (1925)
Ordizia
-
Gerraosteko errazionamendua
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Abereengatik domeketan ere lan
Miren Ensunza Valier (1934)
Errigoiti
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta
-
Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Julian Beristain Bereziartua (1928)
Azpeitia
-
'Patria' idazteko makinak
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño