Gose garaia
Hizlaria(k): Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Joxepak-eta gose ikaragarria pasatu zuten, Mirenek-eta ez hainbestekoa. Pikuekin ogia egiten zuten, turroi antzekoa. Sardina zaharrak, erdibana, meriendatzeko. Txokolatea ere, ontzaren erdia. Esnegainak jaso, eta ogian jarri. Gabon egunean, arrautza patata frijituekin. Ez zegoen gaurko aukerarik. Bederatzi-hamar ziren mahaian, Joxeparen etxean, eta ogi xerrak pixkanaka jaten zituzten, pastela bezala. Bakoitzak bere platera zuen.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Tiroen ondorioz platerak dantzan
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
Osintxun garai batean egon ziren errotak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Etxean egindako ogia; errazionamendua
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia
-
Baserritarrei erosten zizkieten produktuak
Jose Mari Madariaga Sierra-Sesumaga (1933)
Durango
-
Tela gutxi, gerra ostean; tela motak
Miren Azkarate Urkiola (1929)
Bergara
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria