Aitaren bisitak gerran eta gosea
Hizlaria(k): Mari Tere Paskual Zapirain (1931) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Aitak hilean behin izaten zuen baimena etxekoak bisitatzera etortzeko; egun haietan, bokadiloa jaten zuten. Bai gerra garaian, bai gerra ostean, gosea pasa zuten.
Informazio gehiago: Aitaren bisitak gerran eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
Azpilikuetan egiten zituzten guardiak
Felix Olasagasti Mujika (1923)
Usurbil
-
Guardia zibilak etxez etxe sinadura eta txerriki bila
Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama
-
Errazionamendua eta tabernak
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Gerraostean gosea
Domingo Bernas Eguren (1922)
Atxondo
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain