Aitaren bisitak gerran eta gosea
Hizlaria(k): Mari Tere Paskual Zapirain (1931) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Aitak hilean behin izaten zuen baimena etxekoak bisitatzera etortzeko; egun haietan, bokadiloa jaten zuten. Bai gerra garaian, bai gerra ostean, gosea pasa zuten.
Informazio gehiago: Aitaren bisitak gerran eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
Azpeitian gosea pasatzetik, Zestoako Torraberri baserrira morroi
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Arabara gari eta patata bila
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Errotan estraperloan
Sebastian Ituarte Aranbarri (1938)
Mutriku
-
Goserik ez, baina inbidia bai
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Entregatutako jeneroa alondegian biltzen
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Errazionamendua; ogia eta olioa
Tere Elizazu Azaldegi (1937)
Hondarribia
-
Dendako produktuak baserrikoen truke
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Guardia zibilak eta etxe-ordeko gari-zakuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu


