Aitaren bisitak gerran eta gosea
Hizlaria(k): Mari Tere Paskual Zapirain (1931) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Aitak hilean behin izaten zuen baimena etxekoak bisitatzera etortzeko; egun haietan, bokadiloa jaten zuten. Bai gerra garaian, bai gerra ostean, gosea pasa zuten.
Informazio gehiago: Aitaren bisitak gerran eta gosea
Ekonomia gerraostean
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
"Kontrabandisten badia", arroketan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Estraperloko ogia eta patata
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Katuak ilobak maino maiteago
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata
-
Industria dibertsifikatu
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua, baita Frantzian ere
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar