Errazionamendurako errolda egiten
Hizlaria(k): Miren Mendarte Kasares (1929) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Gose garaia. Errazionamenduko kartilak, hiru kategoriatan banatuta. "Abastos" jarri zuten hori kontrolatzeko. Janari dendek jendearen erroldak egin behar izan zituzten; ahizpa eta biak ibili ziren etxez etxe. Askok ez zekiten sinatzen.
Informazio gehiago: Errazionamendurako errolda egiten
Ekonomia gerraostean
-
Laranja-azalak eta gutiziak
Pakita Eizagirre Arruti (1933) Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Estraperloa
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Gerraostean janaririk ez; kanoi lantegiko ekonomatoa
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Beheko sua; gerra ostean, boniatoa
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa