Ogi klaseak
Hizlaria(k): Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932) Herria: Ermua (Bizkaia)
"Zurixa" eta "baltza" ziren klaseak. Beltza, normal jaten zena. "Flota", "ritxa"... Jan ezindakoa ei zen beltza. Artoa ere asko jaten zen, bai taloak eta bai morokila.
Informazio gehiago: Ogi klaseak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Gose garaia eta jakien prezioak
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Arrantzaleek arraina debalde
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Itsasoan aurkitutako gomekin eta koipearekin itxuratu herria gose denbora
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Errazionamenduan "primera" mailakoak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Errazionamendua
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Gerra ostean ogiarekin arazoak
Migel Amas Egibar (1932)
Andoain
-
Gerra osteko jatorduak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate