Ogi klaseak
Hizlaria(k): Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932) Herria: Ermua (Bizkaia)
"Zurixa" eta "baltza" ziren klaseak. Beltza, normal jaten zena. "Flota", "ritxa"... Jan ezindakoa ei zen beltza. Artoa ere asko jaten zen, bai taloak eta bai morokila.
Informazio gehiago: Ogi klaseak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Etxean garia urri eta artoa ugari
Imanol Arregi Zubizarreta (1935)
Azpeitia
-
Kontrabandoaz berriro
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Gerra garaiko bizipenak
Antoni Elkorobarrutia Gallastegi (1924)
Elgeta
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Ezkondu arte lanean
Damiana Etxaiz Mujika (1936)
Astigarraga
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Kontrabandoko ogia; desagertutako baserriak
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Ordiziako lantegiak
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Dendako produktuak baserrikoen truke
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani