Ogi klaseak
Hizlaria(k): Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932) Herria: Ermua (Bizkaia)
"Zurixa" eta "baltza" ziren klaseak. Beltza, normal jaten zena. "Flota", "ritxa"... Jan ezindakoa ei zen beltza. Artoa ere asko jaten zen, bai taloak eta bai morokila.
Informazio gehiago: Ogi klaseak
Ekonomia gerraostean
-
Partila egiten zenean ordaintzen ziren dendetako zorrak
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Etxean egindako ogia; errazionamendua
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Urdiainera txekorra hiltzera
Juliana Begiristain Auzmendi (1928)
Ataun
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Gerrako kontuak; Irun sutan
Iñaxi Oruezabal Martiarena (1924)
Irun
-
Estraperloa, dirua zutenentzako luxua
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Ogi zuriaren gosez
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Gerraosteko kontrabandoa
Inazio Barandiaran Sukia (1927)
Ataun
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo


