Ogi klaseak
Hizlaria(k): Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932) Herria: Ermua (Bizkaia)
"Zurixa" eta "baltza" ziren klaseak. Beltza, normal jaten zena. "Flota", "ritxa"... Jan ezindakoa ei zen beltza. Artoa ere asko jaten zen, bai taloak eta bai morokila.
Informazio gehiago: Ogi klaseak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Egun osorako ogi zati bat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
"Manufacturas Ederra" aitaren lantegian lanean
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Tailerretan, emakume mordoa
Mari Carmen Agirre Berezibar (1924) Julita Arregi Etxeberria (1924)
Eibar
-
Amonak janaria ematen zien behar zutenei
Eulalia Ollokiegi Sarobe (1937)
Lasarte-Oria
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Errazionamendua
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil


