Gerraostean baserrian goserik ez, baina kalean txarto
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Errazionamendua 1939tik 1951ra arte egon zen. Ez zuten goserik pasa, baserrian beti izaten zutelako zerbait jateko. Ogi zuria eta olioa falta. Kalean egoera okerragoa izan zen. Gogoan du behin Arteagako bi gizonezko etorri zirela etxera eta aurreko egunetako talo gogorra nola jan zuten, gustura asko.
Informazio gehiago: Gerraostean baserrian goserik ez, baina kalean txarto
Ekonomia gerraostean
-
Olio litroa 100 pezeta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra garaian, betiko bizimoduarekin jarraitu zuten
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Gerra osteko ogiak: beltza eta "morteroa"
Juan Bautista Miner Irastorza (1936) Tomas Miner Irastorza (1942)
Urnieta
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Emakumeak paper-fabrikara
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerra osteko errazionamendua eta estraperloa
Joxe Migel Elduaien Emazabel (1934)
Hondarribia
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Baserriko lanak eta estraperloa
Bittori Zubeldia Garmendia (1926)
Baliarrain
-
Anaia, "traperoa"
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku