Gerraosteko miseria
Hizlaria(k): Zelestino Segurola Billagarai (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasatu morroi zebilela. Babarruna, baratxuri zopa, sardin zaharrak, ogi zopak... Ez zuten ogirik egiten etxean. Errazionamendu garaian taloak egiten zituen etxekoandreak. Estraperloa.
Informazio gehiago: Gerraosteko miseria
Ekonomia gerraostean
-
Urdiainera txekorra hiltzera
Juliana Begiristain Auzmendi (1928)
Ataun
-
Gosete urteetako janaria
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Tailerrerako materiala kupoaren bidez
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Gerraostea baserrian; erroten egoera
Valentin Ibabe Zubizarreta (1918)
Aramaio
-
Estraperloko errota garia ehotzeko
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Umetan erizain; garaiko janariak
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Gerra osteko gosea; aitaren lanpostua
Boni Alberdi Jauregi (1926)
Donostia


