Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Bixenta Aiastui Aiastui (1933) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Neskametzako lanak: etxea garbitu, umezain, sukaldari... Goizean ogitxo bat ematen zieten, egunerako. Jatorduak. Errazionamendua txandaka jasotzen zuten inguruko baserriek. Ogi beltza. Garia entregatu behar izaten zuten. Tremesa. Gaztaina gordinak jaten ibiltzen ziren.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Behiak jeztea; Linda behia
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Gerra ostean, diru gutxi eta errazionamendua
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Dirua behar zenean, babarruna saldu
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gerra garaiko gosea
Maria Garate Zabala (1910)
Markina-Xemein
-
Errazionamendu garaian nola-hala moldatu behar
Maria Dolores Etxeberria Zalakain (1929)
Ibarra
-
Jose Miguelen emaztea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz
-
"Francoren erregimenean, tripa handirik ez"
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani