Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Bixenta Aiastui Aiastui (1933) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Neskametzako lanak: etxea garbitu, umezain, sukaldari... Goizean ogitxo bat ematen zieten, egunerako. Jatorduak. Errazionamendua txandaka jasotzen zuten inguruko baserriek. Ogi beltza. Garia entregatu behar izaten zuten. Tremesa. Gaztaina gordinak jaten ibiltzen ziren.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan txerria hil
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar
-
Angulen kontrabandoan: 15 kilo sabelaldean
Maria Goikoetxea Kanpandegi (1927)
Hondarribia
-
Errazionamendua umeentzat bakarrik
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Gosea: ez ogirik, ez oliorik
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu
-
Sagar faltarik ez
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Gerra amaiera eta ondorengo miseria
Valeriana Zabala Goikoetxea (1925)
Altzo
-
Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria