Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Bixenta Aiastui Aiastui (1933) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Neskametzako lanak: etxea garbitu, umezain, sukaldari... Goizean ogitxo bat ematen zieten, egunerako. Jatorduak. Errazionamendua txandaka jasotzen zuten inguruko baserriek. Ogi beltza. Garia entregatu behar izaten zuten. Tremesa. Gaztaina gordinak jaten ibiltzen ziren.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean eskean
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Errazionamenduko elikagaien kontrola
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
"Goseak ez du barkatzen..."
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Umetan erizain; garaiko janariak
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Lana soman (destajuan) egiten zen
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Irina eta harriz betetako dilistak
Inas Munitiz Lartitegi (1925)
Bermeo
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Gose garaian gari gutxiago entregatzeko trikimailuak
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Gosea
Petra Goiti Goiti (1929)
Mañaria