Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Bixenta Aiastui Aiastui (1933) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Neskametzako lanak: etxea garbitu, umezain, sukaldari... Goizean ogitxo bat ematen zieten, egunerako. Jatorduak. Errazionamendua txandaka jasotzen zuten inguruko baserriek. Ogi beltza. Garia entregatu behar izaten zuten. Tremesa. Gaztaina gordinak jaten ibiltzen ziren.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Gerraostean, ogi falta
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
Errotako lana eta bizimodua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
"Bittor hojalateruena" denda
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Goizuetako bidean, Arano
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Artoa eta babarruna entregatu beharra
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia