Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Bixenta Aiastui Aiastui (1933) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Neskametzako lanak: etxea garbitu, umezain, sukaldari... Goizean ogitxo bat ematen zieten, egunerako. Jatorduak. Errazionamendua txandaka jasotzen zuten inguruko baserriek. Ogi beltza. Garia entregatu behar izaten zuten. Tremesa. Gaztaina gordinak jaten ibiltzen ziren.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Ergobira astoarekin joan zeneko estutasunak
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Belaontzitik erorirako ikatza biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Mancisidor-enean mekanikari
Carmelo Alberdi Arizmendi (1926)
Azkoitia
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Errazionamenduko ogia
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Gosea eta errotara gauez
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Errazionamenduan nola moldatu ziren
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi


