Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Hizlaria(k): Jose Bollar Gabiola (1931) Herria: Aulesti (Bizkaia)
Etxe guztiek izaten zuten labe-sua. Gerraostean prest izaten zuten, egurra sartuta, gauean ezkutuan ogia egiteko. Lantzean 8-9 ogi egiten ziren, aste osorako. Horrez gain, artoak eta tremesak ere egiten zituzten. Sagar sasoian, otzarakada sagar erretzen zuten.
Informazio gehiago: Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Ekonomia gerraostean
-
Erregeen oparia: laranja eta goxokiak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Laranja-azalak eta gutiziak
Pakita Eizagirre Arruti (1933) Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Pertsonen kontrabandoa, Bidasoa errekan
Patxi Urtizberea Lekuona (1937)
Irun
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Kalean gosea gerra ostean
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Antzuolara, irin bila
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Estraperloan etxe ondotik Madarixa aldera
Juan Jose Errasti Juaristi (1922)
Azkoitia


