Errazionamendua; lehengo luxuak
Hizlaria(k): Maria Piedad Lopez Ferrera (1926) Herria: Berrobi (Gipuzkoa)
Gerra ondoren, gosea. Errazionamenduko ilara, Tolosan; zain egon eta gero, irina bukatu zela, eta berriz joateko. Babarruna bazuten. Lehengo banketeak, festetakoak: oiloa hil.
Informazio gehiago: Errazionamendua; lehengo luxuak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko janaria eta bestelako jeneroa
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Estraperlo garaia
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Emakumearen lana baserrian; gerraosteko zailtasunak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Txerri-hiltzearen inguruko kontuak
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Batzarra Belatxikietan San Inazio egunean; azeri-ehiza
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Arabara etxerako gari eta patata bila
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Gerra ostean tela gutxi
Asuntxi Uribesalgo Bengoa (1928)
Bergara
-
Garraioan eta estraperloan
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati


