Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Hizlaria(k): Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerraostean kaleko ogia jaten zuten: nolakoa zen eta nola lortzen zuten aipatzen du. Errazionamenduko ogia jaten zuten, eta lau bat ogi tokatzen zitzaizkien. Egunero banatzen ziren ogi haiek, baina horrez gain, garia eho eta estraperloan ere ibiltzen ziren ogi gehiago lortzeko. Errazionamendu-liburuxka edukitzen zuten, eta familiaren beharren arabera jasotzen zuten janaria.
Informazio gehiago: Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra eta gosea
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Estraperloa, dirua zutenentzako luxua
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Errazionamenduko txistea
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Frankismo garaiko lan-giroa
Antonio Irazola Altuna (1924)
Bergara
-
"Manufacturas Ederra" aitaren lantegian lanean
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Eibartar errefuxiatuak etxean
Placida Azpitarte Egia (1915)
Berriz
-
Poza, baina egoera zaila
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Mugaz bestaldeko estraperloa
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Gerra gogorra, baina goserik ez
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamenduko ogia
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide