Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Hizlaria(k): Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerraostean kaleko ogia jaten zuten: nolakoa zen eta nola lortzen zuten aipatzen du. Errazionamenduko ogia jaten zuten, eta lau bat ogi tokatzen zitzaizkien. Egunero banatzen ziren ogi haiek, baina horrez gain, garia eho eta estraperloan ere ibiltzen ziren ogi gehiago lortzeko. Errazionamendu-liburuxka edukitzen zuten, eta familiaren beharren arabera jasotzen zuten janaria.
Informazio gehiago: Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean goserik ez
Pedrotxo Urizberea Emazabel (1922)
Donostia
-
Eskean ibiltzen zirenak
Pilar Garaiburu Beloki (1914)
Amasa-Villabona
-
Soldata amari eman behar
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Gerraosteko beharrak
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Garia ehotzeko esku-errota
Jesus Urzelai Aiastui (1929)
Oñati
-
Goserik ez
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Errotak zigilatu
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Jan ala ez, hori da galdera
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Gerraosteko miseria
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Gerraostean gaztainak batzera
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo


