Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Hizlaria(k): Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerraostean kaleko ogia jaten zuten: nolakoa zen eta nola lortzen zuten aipatzen du. Errazionamenduko ogia jaten zuten, eta lau bat ogi tokatzen zitzaizkien. Egunero banatzen ziren ogi haiek, baina horrez gain, garia eho eta estraperloan ere ibiltzen ziren ogi gehiago lortzeko. Errazionamendu-liburuxka edukitzen zuten, eta familiaren beharren arabera jasotzen zuten janaria.
Informazio gehiago: Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Ekonomia gerraostean
-
Txerria ezkutuan hil zutenekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
Babarruna urrian jasotzen zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Jana bai, baina aukeran ez
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Etxean buruhausteak janariarekin
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
Errotak itxita gerraostean; guardia zibilekin gertatutakoa
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz
-
Faroleroak, serenoak eta guardak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Baba ez entregatzeagatik, saguek hartu
Mertxe Esnaola Zubeldia (1942)
Lazkao
-
Errazionamenduko "olioa"
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
"Gorrien" aldekoak izateagatik, markatuta
Mari Pilar Manterola Salegi (1949)
Zumaia
-
Etxean bildu ezindako besteko "kupoa"
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi