Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Hizlaria(k): Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerraostean kaleko ogia jaten zuten: nolakoa zen eta nola lortzen zuten aipatzen du. Errazionamenduko ogia jaten zuten, eta lau bat ogi tokatzen zitzaizkien. Egunero banatzen ziren ogi haiek, baina horrez gain, garia eho eta estraperloan ere ibiltzen ziren ogi gehiago lortzeko. Errazionamendu-liburuxka edukitzen zuten, eta familiaren beharren arabera jasotzen zuten janaria.
Informazio gehiago: Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Ekonomia gerraostean
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Errazionamendua alondegian eta harategietan
Rosario Urrosolo ()
Ondarroa
-
Eguneroko janaria gerra ostean
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Galeperren bila
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Estraperloa, dirua zutenentzako luxua
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Gerraostean, ogi falta
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
Guardia Zibila ogi bila Antzuolara
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
"Hik ez dakan Tifus, hik dakan trip-huts!"
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria