Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Hizlaria(k): Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gerraostean kaleko ogia jaten zuten: nolakoa zen eta nola lortzen zuten aipatzen du. Errazionamenduko ogia jaten zuten, eta lau bat ogi tokatzen zitzaizkien. Egunero banatzen ziren ogi haiek, baina horrez gain, garia eho eta estraperloan ere ibiltzen ziren ogi gehiago lortzeko. Errazionamendu-liburuxka edukitzen zuten, eta familiaren beharren arabera jasotzen zuten janaria.
Informazio gehiago: Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Ekonomia gerraostean
-
Gosea eta errazionamendua
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Anjel Alberdi Aldalur (1930)
Azpeitia
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Gerra eta gose denbora
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Tiroen ondorioz platerak dantzan
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Amezketarrak eta mikeleteak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Gosea
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Senarraren ibilerak: arrantzan
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria