Jatekoa urri, gerraostean
Hizlaria(k): Leandra Elizburu Bilbao (1923) Herria: Aretxabaleta (Gipuzkoa)
Jaten zutena: normalean babarruna, jaietan garbantzua. Porru-patatak, azak... Ezkondu ostean gosetea izan zen. Errazionamendua. Jatekoa eskas, etxea ordaindu behar...
Informazio gehiago: Jatekoa urri, gerraostean
Ekonomia gerraostean
-
25 urtera arte, goseak
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Eibarko damaskinatuaren urte goxoak
Fernando Echebarría Unamuno (1927)
Eibar
-
Kortrabandoa
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
Bilbon saldu zuten txekorra
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Eskuzko errota
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Baserriari esker, aurrera errazionamendu garaian
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Gerran ezin labea isiotu
Juanita Bilbao Olabarriaga (1923)
Arratzu
-
Gerraosteko bizimodua
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Goserik ez
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga