Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Errazionamenduan ogi-kuskur bat ematen zieten. Olioa ere ematen zieten hilabete guztirako, baina oso gutxi izaten zen. Horregatik, ezkutuan ekarri behar izaten zituzten beste jenero batzuk, estraperloan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian, lan asko eta diru gutxi
Txomin Garmendia Galarza (1934)
Berrobi
-
Irin-fabrikan kopuru mugatua; ezkutuan errotetara
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerraosteko gosea
Jose Inazio Urdanpilleta San Sebastian (1913)
Donostia
-
Errotatik bueltan "guardia zibilak" bidean
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Errazionamendu sasoian, esandakoa entregatu behar
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta