Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928) Herria: Markina-Xemein (Bizkaia)
Errazionamenduan ogi-kuskur bat ematen zieten. Olioa ere ematen zieten hilabete guztirako, baina oso gutxi izaten zen. Horregatik, ezkutuan ekarri behar izaten zituzten beste jenero batzuk, estraperloan.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Juan profesional Vigon
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Arbia; errotan ogirik ez zen falta, gose garaian
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Bergaran neskame; igandean bizikletan etxera meriendatzera
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Kupoa berandu arte ordaindu zuten
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Gerra ondoren errotara jende asko etortzen zitzaien
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Gerra ostean kaletik baserrietara jatera
Antonia Solozabal Unamunzaga (1911)
Mallabia


