Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Gerraostea: etxea konfiskatuta eta errazionamendu garaia
Miren Begoña Arriaga Leniz (1921)
Eibar
-
Ura 100 pezetatan olioa zelakoan
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Abadeari garia, egurra... eman behar
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Goserik ez gerraostean
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Estrapeloa eta gosea
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Paketatzea mojen lana
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Inguruko herrietako festetara nola joaten ziren
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Estraperloa zelan sartu herrira
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria


