Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Gosearekin arbia jaten
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Goserik ezagutu gabekoa
Manuel Olasagasti Arriaga (1940)
Lezo
-
Umetan erizain; garaiko janariak
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Gerra osteko beldurra eta gosea
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Gurpil-azalak kontrabandoan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Gerraostean, Eibarren lanak gora
Candido Eguren Zabarte (1906)
Eibar
-
Miseria handia, gerra ostean batez ere
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Faroleroak, serenoak eta guardak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Errotako harriak Bergaratik ekarri zituzten
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta