Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Auzoko errotak
Jose Luis Arrieta Iparragirre (1933)
Mutriku
-
Bisigua Hendaiara eramaten, ezkutuan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Otxandiora gauez olio bila
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Ama jostuna zen
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Ogi klaseak
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Zilarrezko txanponak gorde
Juli Exposito Loinaz (1925)
Ordizia
-
Gerra aurreko automobilak
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Errazionamendua
Serafin Ruiz Sagasti (1923)
Gernika-Lumo