Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Garia entregatu behar; ogia errazionamenduan
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Kafe-garraioan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Aitaren bisitak gerran eta gosea
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Errazionamendurako errolda egiten
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Perretxikoak bai, baina oliorik ez
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Mandoak ezin garraiaturik
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi


