Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Barrutin bizi zen militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Umeentzako "Asistencia social"a, batzuentzat bakarrik
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Gerra garaian, gose handia
Klara Urbieta Albizu (1924)
Zumaia
-
Gosete urteetako janaria
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Errotak itxita gerraostean
Jose Gastelu-Urrutia Arabio-Urrutia (1922)
Abadiño
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Gerraostean eskean
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Mugaren beste aldetik ekartzen zuen jeneroa
Consuelo Ordoki Ordoki (1927)
Errenteria
-
Kalean, gosea
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain