Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gernika gorriek erre omen zuten
Gurutz Ganzarain Ansa (1927)
Andoain
-
Mugaz beste aldekoekin hizketan Bidasoa ibaian: nola eta noiz egin.
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Errazionamendua
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Kontrabandoaz berriro
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Estraperloa
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Uberara gauez errotara
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Kupoa entregatu beharra
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
50eko hamarkada, garai tristeak
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate