Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraren eraginak: hildako soldaduak, tela falta, sakeoak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Oiloak ostu jan ahal izateko
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Gerraosteko miseria eta ogi beltza; estraperloa
Juanita Zelaia Balenziaga (1918)
Markina-Xemein
-
Donostiara arrain bila
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Uztaren zati bat eman ezinda
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Sagar faltarik ez
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Ulertzen ez zituzten mehatxuak jasotzen zituztenumetan
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Aita kontrabandoan eta kontrabandoaren arriskuak
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia