Errazionamenduko elikagaien erabilera
Hizlaria(k): Matilde Gereñu Elorza (1925) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Gerraostean, ilara egin behar izaten zuten harakindegiaren aurrean, libra bat haragi jasotzeko. Haragi hura egosi egiten zuten, harekin salda egin, eta tomatearekin jateko. Errazionamenduan ematen zituzten elikagaiak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Errazionamenduko elikagaien erabilera
Ekonomia gerraostean
-
Txerria isilka hiltzeko komeriak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Gerra ondoren, errazionamendua
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Gerra ondoko gosea
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Lesakara gauez, artoarekin
Anjel Elizalde Elizalde (1922)
Donostia
-
Gerra sasoian isilik; gerraosteko errazionamendua
Aulesti
-
Ume eta gazte denbora txarra pasatutakoa
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Aguazilak jeneroa kendu
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano