Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Gerraostea oso gogorra izan zen. Gabezia handia zegoen, eta jendeak gosea pasa zuen. Agustinen etxean babarruna edota taloa izaten zen jateko; olioa izaten zuten faltan. Baserrian ez zuten goserik pasa: "jana kanbiatzeko gogoa" izan zuten, ordea. Gero, etxean txekorrak hiltzen hasi ziren, "jana nondik sortuko". Hildako txekorra auzoan banatzen zuten, eta orduan indartu zirela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gosetea
Inazio Albizuri Etxaniz (1928)
Azpeitia
-
Jeneroa entregatu eta txerria isilean hil behar
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Gosea eta errotara gauez
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Arrautzak entregatu behar
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gari klaseak; lexikoa
Asentzio Laskurain Zabaleta (1923)
Antzuola