Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Gerraostea oso gogorra izan zen. Gabezia handia zegoen, eta jendeak gosea pasa zuen. Agustinen etxean babarruna edota taloa izaten zen jateko; olioa izaten zuten faltan. Baserrian ez zuten goserik pasa: "jana kanbiatzeko gogoa" izan zuten, ordea. Gero, etxean txekorrak hiltzen hasi ziren, "jana nondik sortuko". Hildako txekorra auzoan banatzen zuten, eta orduan indartu zirela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Elizara eta herrira jeneroa entregatu behar
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar
-
Mallabia inguruan zeuden errotak; gerra ondorengo urteetako egoera
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Gerraosteko murrizketa eta debekuak janariarekin
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Gari klaseak; lexikoa
Asentzio Laskurain Zabaleta (1923)
Antzuola
-
Santiago basora lanera 13 urte zituela
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
Soldadutza (VI): ogia eta etxerako baimenak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Irina, estraperloa eta inspektoreak
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia


