Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Gerraostea oso gogorra izan zen. Gabezia handia zegoen, eta jendeak gosea pasa zuen. Agustinen etxean babarruna edota taloa izaten zen jateko; olioa izaten zuten faltan. Baserrian ez zuten goserik pasa: "jana kanbiatzeko gogoa" izan zuten, ordea. Gero, etxean txekorrak hiltzen hasi ziren, "jana nondik sortuko". Hildako txekorra auzoan banatzen zuten, eta orduan indartu zirela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Txerri-hiltzea, ezkutuan
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Jauntxoek derrigortuta abereak saldu behar
Maria Rosario Iradi Abalabide (1933)
Hernani
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Gerraosteko ordaintzeko moduak
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar