Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Gerraostea oso gogorra izan zen. Gabezia handia zegoen, eta jendeak gosea pasa zuen. Agustinen etxean babarruna edota taloa izaten zen jateko; olioa izaten zuten faltan. Baserrian ez zuten goserik pasa: "jana kanbiatzeko gogoa" izan zuten, ordea. Gero, etxean txekorrak hiltzen hasi ziren, "jana nondik sortuko". Hildako txekorra auzoan banatzen zuten, eta orduan indartu zirela dio.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa eta arrazionamendua
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Errota isilak asmatu zirenekoa
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Medikua zaldian etxeraino
Joxe Luix Arzallus Lizarralde (1929)
Errenteria
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Karabineroak kontrabandoa zaintzen
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
Txerria hiltzen zutenean
Asentxio Sarriegi Asteasuinzarra (1936)
Donostia
-
Estraperloa zelan sartu herrira
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria
-
Ekonomato militarra
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Gerra ostea: miseria zegoeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia