Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Hizlaria(k): Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Umeak 14 urterekin hasten ziren lanean. Lehen behar handia zegoen: zeukatena ondo zaintzen eta erabiltzen zuten; gosea zegoen, diru gutxi... Gerra ostean, Nafarroatik etortzen zen tren txikiak estraperloko jeneroa ekartzen zuen; eta, hari esker, jendea aurrera atera zen. Behin, guardia zibilek etxea erregistratuko zuten beldur, aitak bi paretaren artean sartu zituen baba zakuak, eta jeneroa lizundu egin zitzaion, zomorroz bete zitzaion, hain zuzen ere.
Informazio gehiago: Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Ekonomia gerraostean
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Auzokoekin harremana
Txomin Usandizaga Murgiondo (1934)
Andoain
-
Goserik ez
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Gose garaia eta jakien prezioak
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Baserriari esker, aurrera errazionamendu garaian
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Errotara artoa xehetzera
Inaxio Otaegi Otaegi (1937)
Lasarte-Oria
-
Herriko dendak
Milagros Eriz Otadui (1918)
Arrasate
-
Artoa eta babarrunei esker ez zuten goserik pasa
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia