Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Hizlaria(k): Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Umeak 14 urterekin hasten ziren lanean. Lehen behar handia zegoen: zeukatena ondo zaintzen eta erabiltzen zuten; gosea zegoen, diru gutxi... Gerra ostean, Nafarroatik etortzen zen tren txikiak estraperloko jeneroa ekartzen zuen; eta, hari esker, jendea aurrera atera zen. Behin, guardia zibilek etxea erregistratuko zuten beldur, aitak bi paretaren artean sartu zituen baba zakuak, eta jeneroa lizundu egin zitzaion, zomorroz bete zitzaion, hain zuzen ere.
Informazio gehiago: Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Ekonomia gerraostean
-
Aulestira jenero bila gose denboran
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Txirrindularia estraperloan
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
Baserrian janari faltarik ez
Jesusa Aranguren Olazabal (1910)
Azpeitia
-
Errazionamenduko haragia jasotzeko ilara
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Gerra ostean ogiarekin arazoak
Migel Amas Egibar (1932)
Andoain
-
Gosaltzeko, txikoriatan bustitako karamelua
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Errazionamendu ogia Mendibildik behera botaz gero...
Felipe Etxeberria Telleria (1935)
Legazpi
-
Emakumeak tranbian kontrabandoko ogia eramaten
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Makiak
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia