Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Gerrako pobrezia eta janaria
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Errotara ilunpean joan beharra
Inazio Albizuri Etxaniz (1928)
Azpeitia
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Gerraostean erreketeek ardiak kendu
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Beti kuadrillan
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Kontrabandoari muga zabalik
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Errotak itxita eta babarruna entregatu behar
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo


