Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Gibel-lapikoa gonapean ezkutatu
Ali Goiti Agirre (1926)
Mañaria
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Estraperlo garaia (2)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gose garaian katuak harrapatzen zituzten jateko
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Estraperlo ugari
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Baserrian bizitzea abantaila bat zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Esne bila joanda, isuna
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Gerraoasteko errazionamendua; horman zuloa, uzta gordetzeko
Maria Iztueta Altuna (1931)
Baliarrain
-
Gerra garaian Bolibarren
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar