Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Txerria isilka erretzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Irina
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Errazionamenduko janaria
Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936)
Zumarraga
-
Konpresoreen sorrera, Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Garbigailuaren barruan egiten zuten esnea, herrian banatzeko
Carmen Apellaniz Aizpitarte (1931)
Eibar
-
Paketatzea mojen lana
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu
-
Kalean, gosea
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
Gose garaia; kontrabandoa
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo