Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Gose garaia eta jakien prezioak
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Soldadutza Irunen IV
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Arrantxoa ukatu Ermuan
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Babarruna entregatu behar
Juanita Txintxurreta Ugalde (1932)
Donostia
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Garia eta artoa entregatu behar
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
"Auxilio social"era jaten
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara