Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Goizuetako bidea
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Algarrobak harrapatu eta jan
Boni Egibar Albisu (1940)
Lezo
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Garia ehotzera Elorriora
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Gosea pasatu zuten gerraostean
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Guardia zibilek errotako zorroak kendu zizkieten
Anastasio Zamalloa Zubero (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Garia gerra ostean
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Gerra ondoren gosea eta estraperloa
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Otxandiora gauez olio bila
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Hegoaldekoek harrapatutako arraina Hendaian saltzen
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia