Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Gazetako bi errotak prezintatuta
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Etxean egindako ogia; errazionamendua
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
Nolakoa zen Matxonea
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Gerra ostean auzoan errotarik ez
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Fideoa egiten gerra ostean
Maria Angeles Beitia Oruna (1918)
Aramaio
-
Olur litografia eta gizarte zerbitzuak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Etxe ondoan baratzea
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Ibarruriko frontoia
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika


