Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Su baxua, taloak eta estraperloa
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Urte latzak
Sabin Osoro Unzueta (1922)
Elgoibar
-
Estraperloa eta errota prezintatuak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Beheko sua; gerra ostean, boniatoa
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Gerraosteko errazionamendua
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Errazionamendua Seguran, eta estraperloa Lazkaon
Agustina Mujika Intxausti (1922)
Idiazabal
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Txerrijana esnearen truke
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Gerraostea: gosea
Felix Igoa Garziandia (1916)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa