Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Errazionamendua, ogi-gosea eta gerrako ihesa
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Arbia; errotan ogirik ez zen falta, gose garaian
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Tailer indartsuak Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra osteko gosea
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Elgoibarrera eta Altzolara esnea saltzera
Agustin Gurrutxaga Garate (1917)
Elgoibar
-
Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Olio litro bat ehun pezetatan
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola