Errazionamendu garaiko menuak
Hizlaria(k): Bittori Zabala Zalakain (1924) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beti babarrunak jaten zituzten etxean. Udan, beroa zela, su ondoan eseri, eta taloak prestatzen zituen Bittorik. Olio eskasia zenean, esnegaina erabiltzen zuten olioaren ordez. Arrautza gutxi izaten zuten garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko menuak
Ekonomia gerraostean
-
Plazara 'boniato' bila
Pilar Kortadi Lasa (1927)
Donostia
-
Artoa Oromiñoko errotara
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko gosea
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Josten ikastera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Kontrabando lanetan
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Irina eta ogia nahi beste
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Makiak etxe inguruan
Pepi Agirre Perurena (1938)
Hernani
-
Mezetara joatea derrigorra zen
Maitxo Egilegor Portugal (1942)
Errenteria