Gerra garaian zer jaten zen
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Umetan eta gaztetak ez zituzten dilista edo "lentejak" jaten. Gerra garaian, batata edo "boniatua" jaten zuten patataren ordez. Baba beltzak, zuriak eta gorriak jaten zituzten. Baserrietan kalean baino gose gutxiago pasatu zen. Kaleko jendia, ogia eta babarrunak jatera joaten ziren baserrietara.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra garaian zer jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Kontrabandistei buruzko istorioa
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Irinarekin beldurrez
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Amari taloa ezkutatu
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Goserik ez zuten pasatu gerra ostean
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
3. mailako hileta
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar


