Gerra garaian zer jaten zen
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Umetan eta gaztetak ez zituzten dilista edo "lentejak" jaten. Gerra garaian, batata edo "boniatua" jaten zuten patataren ordez. Baba beltzak, zuriak eta gorriak jaten zituzten. Baserrietan kalean baino gose gutxiago pasatu zen. Kaleko jendia, ogia eta babarrunak jatera joaten ziren baserrietara.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra garaian zer jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan ibilia Beran
Joakin Berau Bergara (1933)
Arantza
-
Ogi klaseak
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Errotarria eta irina
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra garaiko zorrak ordaintzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Errotak itxita eta babarruna entregatu behar
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Ikatza saltzen zuten beraiek
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona