Gerra garaian zer jaten zen
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Umetan eta gaztetak ez zituzten dilista edo "lentejak" jaten. Gerra garaian, batata edo "boniatua" jaten zuten patataren ordez. Baba beltzak, zuriak eta gorriak jaten zituzten. Baserrietan kalean baino gose gutxiago pasatu zen. Kaleko jendia, ogia eta babarrunak jatera joaten ziren baserrietara.
Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra garaian zer jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Gerraostean goserik pasa ez
Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922)
Getaria
-
Nafarroara patata bila
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Gerraosteko errazionamendua
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Arabara gari eta patata bila
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Igogailu fabrikan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Errazionamendu garaia
Rafaela Ijurra Ganboa (1928)
Etxarri Aranatz
-
Itsasotik egiten zen kontrabandoa
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia