Gerra garaian zer jaten zen
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Umetan eta gaztetak ez zituzten dilista edo "lentejak" jaten. Gerra garaian, batata edo "boniatua" jaten zuten patataren ordez. Baba beltzak, zuriak eta gorriak jaten zituzten. Baserrietan kalean baino gose gutxiago pasatu zen. Kaleko jendia, ogia eta babarrunak jatera joaten ziren baserrietara.
Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra garaian zer jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Txokolatea baino ogia nahiago
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Goserik ez, baina gabezia bai
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
13 senitarteko etxean gose garaian
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Dendak eta errazionamendua
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Kontrabandoa I. Mundu Gerran eta ondoren
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Oilaskoak eta arrautzak saltzera Elizondorat
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Errota isilak asmatu zirenekoa
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Kontrabandoa: portutik herrira
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Dendan ordaintzeko dirurik ez askok
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria