Gerra garaian zer jaten zen
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Umetan eta gaztetak ez zituzten dilista edo "lentejak" jaten. Gerra garaian, batata edo "boniatua" jaten zuten patataren ordez. Baba beltzak, zuriak eta gorriak jaten zituzten. Baserrietan kalean baino gose gutxiago pasatu zen. Kaleko jendia, ogia eta babarrunak jatera joaten ziren baserrietara.
Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra garaian zer jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Abenturak estraperloan zebilela
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Emakumearen lana baserrian; gerraosteko zailtasunak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Miren Zumeta Egia (1936)
Lasarte-Oria
-
Baserriko lanak eta estraperloa
Bittori Zubeldia Garmendia (1926)
Baliarrain
-
Baratza, babarruna, esnea...
Joxe Mari Agirregomezkorta Zelaiaran (1936)
Pasaia
-
Baserriko jeneroa emanarazi
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Garia entregatu beharra; Zerrajeran lanean
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Trukea errioxarrekin
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio