Gerra garaian zer jaten zen
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Umetan eta gaztetak ez zituzten dilista edo "lentejak" jaten. Gerra garaian, batata edo "boniatua" jaten zuten patataren ordez. Baba beltzak, zuriak eta gorriak jaten zituzten. Baserrietan kalean baino gose gutxiago pasatu zen. Kaleko jendia, ogia eta babarrunak jatera joaten ziren baserrietara.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra garaian zer jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Gobernuak tabernariei jarritako zergak
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Ahizparen ezkontza II
Benita Gallastegi Galartza (1923)
Soraluze
-
Errazionamendua
Miren Zuazabeitia Herrasti (1930)
Aretxabaleta
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Zilarrezko txanponekin ogi zuria
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloa
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko egoera; kalean gosea
Isabel Jauregi Mendizabal (1926)
Antzuola
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia